Gud vad roligt det är när man hittar gamla dagböcker och liknande. Jag letade igenom några kartonger nu för en stund sen och hittade lite smått och gott. Bland annat så hittade jag då två stycken dagböcker.

En av dom hade jag skrivit i när jag var ungefär åtta år.
"I dag har jag varit i skolan. och där jorde jag påsk pysel. jag jorde två kykling och en påsk käring. och när jag komm hem från skolan cykla jag till våra granar men dom var inte hema"

I den andra dagboken hade jag skrivit när jag var typ 13 år.
"Klockan är drygt 22.10 och jag har varit hos Elin vi gick till en häst som heter Pegga hon är jättesöt. Skorna mamma köpte till mig var assnygg (jättesnygg). As bra, As snyggt också vidare är ett ord som några i klassen använder. As alltså. Gud va' ja' är trött måste sova.
Godnatt!
PS. Linnéa och jag är kompisar igen tror jag."

Haha :D


Jag har nyss vaknat och har världens skönaste mjukisbyxor! ♥

Ikväll kommer Jonas hem. Äntligen kan  jag få den där kramen jag har längtat efter :)


Fredagkväll, det betyder att jag kommer att somna tidigt.
Fast det är i och för sig inget ovanligt nu för tiden...

Jag är inte van att kliva upp före sex varje morgon, har inte hunnit vänja mig vid att gå i skolan varje dag igen heller. Men som jag har sagt tidigare, det tar ju tid att anpassa sig. Böckerna är i alla fall på plats nu, en är snart utläst. Återstår bara tre stycken nu. Phu, det är mycket med tanke på att tentan är om tre veckor. Dessutom är det ju föreläsningar nästan hela dagarna måndag till fredag (i alla fall nästan varje dag, ska faktiskt vara "ledig" på måndag t ex). Så först ska man alltså sitta och lyssna på föreläsning, sen är det meningen att man också ska hinna läsa alla böcker. Det är verkligen plugg på heltid det här!

Men, ibland måste man få göra annat också. Idag har jag t ex umgåtts med Carro, tidigare i veckan var jag på bio med mamma och Eva. Skulle man inte ta paus ibland skulle det aldrig fungera!

I morgon ska jag åka på stan en sväng efter att jag har vaknat, vilket inte kommer vara allt för tidigt med tanke på hur trött jag känner mig.
Jag ska köpa ett par mjukisbyxor. Jag köpte ett par till Jonas i julklapp och dom är så himla skön, och så är dom snygga också tycker jag. Dessvärre är dom lite för liten för mig, och det är ju faktiskt hans också :p Så för att slippa vara avundsjuk så ska jag köpa ett par egna.
Sen efter det måste jag leta reda på mina skolböcker. Jag har lyckats "tappa bort" dom. Jag vet att det bara finns två ställen dom kan vara på, så det borde inte vara så svårt att hitta dom. Men just nu orkar jag inte leta.

Senare i morgon, på kvällen snarare, ska jag vara barnvakt till kusinerna. Det blir mysigt. Undra vad vi ska hitta på? :)

Så kan det gå!

Idag när jag skulle gå ut till bilen, var i lägenheten, halkade jag och for ner för halva stentrappan. Det gjorde ont, och rädd blev jag! I ena handen hade jag en soppåse + handväskan på axeln, i den andra handen hade jag en kartong med några plåtburkar.

Helt plötsligt for fötterna iväg och benen följde med. Kartongen åkte ner för trappan med dunder och brak. Själv lyckades jag få tag i ledstången, knäckte till axeln och hamnade på höger sida på något vis. Som tur var klarade jag mig utan brutna ben eller liknande. Kan hända att jag kommer få något blåmärke och vara lite öm ett tag, men det kunde ju ha gått mycket värre!




Idag var det en föreläsning på skolan. Det kändes bra att få se hur det gick till, och det var inte alls så jobbigt och svårt som jag trodde att det skulle vara. Man hann ju med ganska bra att anteckna också!
Det går sakta men säkert framåt till stabilisering!


Födelsedagsfirande, skola och konsert...

Det är jobbigt att gå i skolan ska jag säga er! Inte för att föreläsningarna och så har börjat än, men det är så mycket information nu. Så mycket att ta in. Allt är ju nytt. Det låter som att man kommer ha att göra tre år framöver. Men det är väl så i början, att det känns mycket med allt. Men bara man får böckerna och kan komma igång och förstå hur man ska lägga upp allt så blir det nog bra sen. :)

Jag kände inte igen en enda människa igår när jag kom dit. Men nu har jag i alla fall pratat med några stycken så man kommer väl lära känna folk eftersom liksom. Man kan ju inte räkna med att man ska göra det på en gång.

Jag har anmält mig till en kurs som dom rekomenderade en att gå, det är en mattekurs i läkemedelsräkning. Det var tydligen många som har problem med den räkningen och på proven i läkemedlesräkning måste man ha full pott för att bli godkänd. Så då kändes det bäst att gå den. Det är inget prov på den, man ska bara lämna in några uppgifter så det känns ju bra.

Jag är hur trött som helst, kroppen känns jättekonstig. Men det brukar vara så när man är stressad och spänd, i alla fall är det så för mig. Sen när man slappnar av lite kan det också kännas konstigt, men det stabiliserar sig väl snart.

Om en kvart ungefär ska jag åka till Broman, för halv åtta ikväll ska Linnéas klass ha konsert. Jag ska möta Carro där lite innan så vi kan sitta tillsammans och kika. Det blir bra det med lite annat än skola att tänka på.

Igår fyllde min kära pappa 55 år. :) Han firades av massa människor. Det var full rulle där ett tag med sex barn mellan 4 och 14 år + 11 vuxna. Självklart blev det en del fika med fikabröd och goda tårtor som mamma hade gjort. :)

Nej, nu ska jag gå och plåstra om mina skavsår!

Dagen spenderades på Birsta City i Sundsvall tillsammans med Carro.

På vägen dit svängde vi in i Sundsvall och letade Mittuniversitetet. Vi hittade det, men jag vet fortfarande inte hur jag ska ta mig dit från tåget/bussen. Synd att jag och Emma inte börjar samtidigt, annars skulle vi ha åkt samma tåg från Hudik. Det hade betytt att vi skulle komma samtidigt till Sundsvall och hon skulle kunna visa mig vägen till skolan. Men jag ska väl kunna leta mig dit på något vis, får väl fråga någon jag möter annars då eller något.

Efter den lilla avstickaren åkte vi vidare till Birsta. La mig såklart i fel fil, men det vad snabbt löst genom att jag la i backen, backade 10 meter och körde in i rätt fil. Det var några människor som skulle över vägen som tittade lite underligt på mig ungefär som "Vad är det där för en idiot? En jävla lantis eller?". Men vad då, jag löste ju problemet i alla fall. Hade ingen lust att åka genom hela Sundsvall bara för att jag låg i fel fil, när det fanns en mycket enklare lösning...

Fram kom vi i alla fall. Var lite orolig för hur det skulle gå med Carro och magen. Om något skulle hända så hade jag en plan. Jag skulle hämta en rullstol (finns att låna på IKEA), köpa en IKEA kasse som hon kunde sitta på om vattnet hade gått och sen köra till Hudik. Ja alltså, jag skulle ju inte skjutsa henne i rullstolen ända till Hudik, men till bilen... Men vi slapp allt det där, vi gick sakta och vilade mycket så då gick det bra. :)

På IKEA handlade jag lite olika saker.

* Fotfil
* Handkräm
* Duschtvål
* Ungsform i glas
* Matlådor
* Doftljus
* Vanliga värmeljus
* Rollo-kola
Mamma hade skickat efter en matta och värmeljus med mig, så jag köpte det också såklart. :)

Det blev en sväng på dom andra affärerna på Birsta också. Där köpte jag:

* En halsduk
* En lång kofta
* En foundation + svamp till den

Usch, vad fort det går att göra av med pengar. Men det är roligt med nya saker!

I morgon ska jag också spendera dagen med Carro. :) Ska hålla henne sällskap hemma hos hennes mamma i Hög. Bebiskläderna ska tvättas så då åker Carro dit och gör det och så ville hon ha mitt sällskap. Självklart ställer man upp!





Oj oj, nu är det verkligen nära. Nästa måndag vid den här tiden har jag gått klart min första dag på Mittuniversitetet i Sundsvall. Det känns bra, men nervöst. Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig hur allt fungerar, hur jag ska hitta till alla olika ställen osv. Men samma sak kände jag när jag skulle börja på gymnasiet, och det gick ju bra! Så varför skulle det inte göra det nu?

Någon dag den här veckan ska jag och Carro åka upp till Sundsvall och leta reda på vart det är jag ska. Vet jag det kommer jag känna mig betydligt lugnare på måndag. Efter at vi har hittat skolan blir det en sväng till Birsta. Ska en sväng på IKEA och så.

I morgon ska jag klippa mig. Även fast det skulle vara kul med en annan frisyr, så antar jag att jag bara kommer klippa topparna lite. Oftast brukar det inte ens synas att jag har klippt mig, vi får väl se hur det blir!

Nej, nu ska jag leta reda på mitt vita nagellack, ska försöka mig på en fransk manikyr.


Jossan med röda mulen...


Jag ser allvarligt ut som Rudolf med röda mulen. Min näsa är alldeles röd! Så fint så. Tur att det är kallt ute, då kan man skylla på att det beror på kylan. Tyvärr sitter det röda kvar hela tiden, men men. Det försvinner väl snart. Eller så ramlar näsan av, vi får väl se.

Vi är i Storån i helgen. Här är det jätte fint, soligt väder och drygt 25 grader kallt. Man kanske borde trotsa kylan och gå ut och få lite luft och sol. Det kan jag behöva. Jag har inte varit ute så mycket på senaste tiden så det kan behövas lite påfyllning av "sol-vitaminer".

Sen ikväll är det jag och Jonas som ska laga maten. Det blir Kinesisk gryta från Malaysia. Den är hur god som helst. Sötsur sås typ och så kött, paprika och gurka. Mums!

Har sett att det är ett program ikväll på Discovery Travel and living(?), som heter I didn't know I was pregnant. Hur nu det kan gå till, men det händer ju så då måste det ju gå då. Får se om jag tittar på det, jag tycker att sånna program är intressanta. Även om just det där känns ganska omöjligt eftersom att när man är gravid brukar det ju finnas en del tecken. T ex ingen mens, magen växer, det sparkas, olika andra kroppsförändringar osv. Men det kanske är så att man kan vifta bort tecknen ifall man inte vill vara gravid? Jag vet inte, men efter att ha sett programmen så kanske jag förstår...


Sitter på jobbet och fördriver tiden.

Jag har inte så mycket kvar att göra och jag ska med en buss som går till Ljusdal kl. 16.25. Jag känner att jag inte har så stor lust att gå på stan eller något. Då sitter jag hellre här och tar det lugnt ett tag. Har bara posten och entren kvar, det tar ungefär en halvtimme sammanlagt så jag har som sagt luite tid att fördriva. Tänkte sätta mig i massagefotöljen innan jag går också. Den är så skön att sitta i!

Mamma var ner hit en sväng förut. Hon ringde och pratade med mig, sen sa hon att jag skulle öppna åt henne. Då stog hon utanför dörren. :) Det var en trevlig överraskning! Fick en kram också. :) Det behövde jag!

Har varit en sväng på stan och gjort av med lite pengar också. Gjorde det på lunchen innan vi åkte till mormor och åt. Jag köpte ett par stövlar och ett par jeans.
Fick nästan en chock när hon i kassa på Gina sa "Ja, då blir det 99 kronor för dom här då." Jag trodde hon skämtade, men tydligen skulle dom ha jeansrensning så då sänkte dom priset på jeans till 99 kr.

Mina hade kostat 499 kr, var sänkta till 249,50 kr. Det var ett bra pris så jag slog till på det. Men så var det ju så att alla jeans skulle sänkas, bara det att dom inte hunnit sätta lappar på alla. Så även det var en trevlig överraskning.

Oj, är klockan så mycket? Då är det bäst att man går iväg och gör sin plikt. Annars hinner jag ju inte sitta i massagestolen. ;)

Jag kan nog tyvärr vara en riktig gnällspik ibland.
Jag som inte gillar när folk gnäller om allt och så är jag så själv ibland. T ex så gnäller jag på att jag har ont här, ont där. Men varför? Vad är det egentligen som blir bättre av det? Herregud, man kan väl ha större problem än en ond finne eller vad fasiken det nu är.

Men det kanske är så det är? Mycket man stör sig på hos andra gör man själv också. En person kan t ex sitta och klaga på att kompisen bara pratar om sig själv hela tiden, bara gnäller om hittan och dittan och så vet jag att personen som sitter och gnäller på den där personen är precis lika själv. Men hur säger man det? "Jaha, precis som du då menar du eller?".

Det är nog väldigt svårt att själv se vad man har för ovanor. Man är inte alltid medveten om allt man gör, eftersom mycket av det man gör är helt omedvetet. T ex fnissar jag ofta till efter att jag har sagt något. Det spelar egentligen ingen roll vad det är jag har sagt, jag lägger ofta till ett litet fniss efteråt.
Det var Jonas som påpekade det och sen han sa det så märkte jag ju själv hur ofta jag faktiskt gör så. Det fick mig att fundera. Varför gör jag det?

Kanske är det för att det gör det jag har sagt lite mindre seriöst. För ibland säger man ju saker som man kanske tycker är lite löjligt eller dumt, skrattar man till efteråt blir det inte lika pinsamt för då kan ju personen man säger det till uppfattar det lite mer som ett skämt. Dumt, ja! Jag står ju egentligen för vad jag tycker men ändå gör jag sådär. Det är något jag antagligen har gjort under en lång tid, därför har jag inte tänkt på att jag gör det. Men nu när jag har börjat tänka på det så kanske jag kan sluta?

Oj då, det här blev rörigt. Men jag vet i alla fall vad jag menar.

Där har vi ett "problem" till, jag är urusel på att förklara så att man förstår vad jag menar. Allt blir bara rörigt...

Men, that's who I am. :)

Har ni provat att säga bubbelgum snabbt någon gång? Det har jag. Gubbelbum var vad jag fick fram. Det var helt omöjligt att säga bubbelgum av någon anledning. Men erkänn att gubbelbum låter mycket roligare... :p

Det där lät kanske inte så roligt, men igår var det jätteroligt!

Jag kom på att jag inte har skrivít någon än i år. Eller har jag? Inte om nyårsafton i alla fall.

Jag och Jonas var ju hos Gojko och Karro. Det blev en rolig kväll med god mat och så.

Förrätt: Laxtartar. Rostbröd med laxröra, räkor och en klick creme fraiche.
Varmrätt: Potatisgratäng, fläskfilé och svampsås.
Efterrätt: Choklasmousse.

Det blev dock en del chokladmousse kvar eftersom vi var ganska mätta efter allt det andra.

Karro startade också en mindre brandsvåda med hjälp av en serpentin och ett värmeljus men Jonas var snabbt framme med handen och slog ihjäl elden. Shit vad det brann fort alltså! Men det var ju över på någon sekund som tur var!

Dagen efter var vi lite trötta, och halvt insnöade. Men vi tog oss hem framåt kvällen i alla fall.


Den här veckan väntar massa jobb. Alla dagar utom onsdag. Tur att det bara är den här veckan, det är inte precis världens roligaste jobb det där. Men vissa dagar går det rätt bra ändå, andra vill man bara sätta sig i städskrubben och gömma sig hela dagen...

Nästa vecka är jag ledig, sen drar det igång! Usch, nu är det nervöst kan jag lova!