Nu är det inte länge kvar på det här året, årtiondet till och med!

I morgon kväll ska jag och Jonas åka till Gojko och Karro. Det blir massa god mat och så.
Jag hörde att Gojko hade köpt några raketer, usch! Då måste man oroa sig för det också :p Jag är den som står och skriker åt alla att dom ska backa. Jag låter antagligen skitarg men det är bara för att jag är rädd att något otäckt ska hända. Då skriker jag hellre argt en gång för mycket...

Har varit på stan och skaffat massa nyårspiff till mig själv. Glitterspray, armband och halsband. Kläderna hade jag redan hemma. Fast hmm, undrar vart mina strumpbyxor är? Nu kom jag på att jag har en annan grej jag skulle kunna ha på mig. Jag som hade bestämt mig, men nu kanske jag måste tänka om?





Det var en riktigt mysig dag igår!

Den började med att jag och Jonas öppnade en varsin julklapp på morgonen innan han skulle åka till Storån. Norpan var också med så självklart fick hon också en julklapp. Jag fick ett presentkort av Jonas och han fick mjukisbyxor av mig. När Jonas hade åkt, vid åtta ungefär, gick jag upp och sov lite till. Bara en timme ungefär eftersom jag och mamma skulle iväg till Högs kyrka för att kolla på juluppträdande. Varje julafton klockan elva är det nämligen gudstjänst med uppträdane. Linnéa och några fler spelar och sjunger. Det är jätte bra och så är det mysigt att åka iväg sådär på julaftons förmiddag. Det är något jag kan rekomendera!

Efter kyrkan blev det en sväng in till stan. Vi köpte en julklapp till pappa, sådär i sista sekunden och så skulle vi handla det som var glömt. Det blev en kort sväng till syrran också för vi skulle lämna lite julpengar.

Sen åkte vi hem och fixade klart det sista. Jag hade gjort en islykta som skulle bli så fin med en marshall i. Men den där lyktan blev inte som jag hade tänkt mig om jag säger så... Jag gjorde så att jag kokade vatten (då är det meningen att isen ska bli klar och fin), som jag hällde i en hink. I hinken hade jag lagt i granris och en annan dekoration som hade hade gjort av granris, ett äpple och två kanelstänger. Jag satte fast en flaska fylld med vatten i hinken, det var meningen att det skulle göra så att det blev ett hål i lyktan där marshallen skulle stå. Men något gick fel, antagligen var det för att jag fyllde flaskan med vatten istället för något som inte fryser t ex sand eller liknande. Då flöt flaskan upp och det blev inget hål. Men man lär sig av sina misstag. Pappa kom med den smarta lösninen att borra hål och karva ut så att det blev ett hål. Det blev inte jättebra men det fick duga. Sen tyckte jag inte att man såg dekorationen så bra som jag hade hoppats. Men men, det blev ju i alla fall en lykta som marshallen kunde stå på.

Vid tre tiden kom min moster, hennes sambo och deras barn. Även mormor och min morbror kom efter ett tag. Vi åt massa mat och godis. "Tomten" kom och delade ut julklapparna. Resten av kvällen spelade vi spel, åt ännu mer godis och hade det mysigt.

Jag fick massa bra julklappar. Jag skrev faktiskt upp vad jag fick och av vem för att hålla reda på det efteråt, för det är lätt att glömma av vem man fick saker och ting när det blir så mycket på engång. Men jag fick i alla fall:

* Pengar
* Redken Balsam
* Datorväska
* Träningslinne
* Köksvåg
* Chips- och dippskål
* Body Scrub
* Chokladtomte + andra chokladgrejor
* Tröja (fick den någon vecka innan)
* Schampo
* Blutsaft
* Fårskinnstofflor
* Hjärtformad ljuslykta
* Spikmatta
* Lång tröja med dragkedja
* Halsduk
* Presentkort

Jag är jättenöjd med julklapparna! :)

Vid tolvtiden igår kväll fick jag för mig att prova spikmattan. Först gjorde det ont, sen var det skönt och jag blev trött. Väldigt trött! Efter ca 20 minuter vaknade jag av att jag snarkade till, jätte högt! Så kan det gå!



Idag har det varit en riktigt slappdag. Vi har spelat lite spel och varit till grannarna en sväng. Vi tittade lite på "Sally" också, mamma fick det av mig, Nicklas och Jonas i julklapp. Knäpp och rolig serie.

Såklart blev det julmat idag också.

I morgon ska jag åka upp till Storån. Jag vet inte än om jag åker buss eller om jag kan åka med Jonas moster och kusiner. Vi får se helt enkelt.

 

 


Oj oj oj vad det snöar ute! Jag som har gnällt över att det inte varit någon snö men nu fick jag så jag teg! Men fint är det!

Jag märkte också att snö är väldigt bra om man vill ha ett gratis träningspass. Jag fick för mig att gå ut och skotta lite, det har väl hänt en gång förut kanske :p Men ut gick jag och när jag kom in var jag helt slut! Jobbigt som tusan. Men nu slipper man i alla fall pulsa genom snön för att ta sig till och från bilarna, brevlådan osv.

Egentligen var det kanske dumt att gå ut och skotta eftersom jag har skitont i vänster öra, men jag känner mig inte sjuk annars så jag tänkte att det nog skulle gå bra. Om det fortfarande gör ont i morgon kanske jag ringer hälsocentralen så att dom kan kolla vad det kan vara...


Jag måste ju börja med att säga GRATTIS till Nicklas som fick sitt körkort idag! Bra jobbat lillebror!
Eftersom han klarade det så ska vi fira med lite tårta ikväll, mumsigt!

Jag skjutsade Nicklas till Vägverket i morse, jag tror nästan jag var mer nervös än honom av någon anledning. Fast jag tycker nog att jag kunde se lite nervositet hos honom också... ;)
När jag hade släppt av honom åkte jag till Carro. Vi åt frukost och tog det lugnt ett tag sen blev det stan. Jag plågade mig själv med att gå till Hudcirkeln och noppa ögonbrynen. Men vill man vara fin får man lida pin! Handlade även en julklapp till pappa och ett fodral till min mobil.

Efter stan åkte vi tillbaka till Carro och åt lite lunch. Slog in julklappar och kollade på tv. Efter vi hade fikat lite satte bebisen igång att röra sig , fick en liten spark på handen. Man såg hur magen rörde sig, hur coolt som helst! Det blev liksom en bula där den sparkade, eller vad den nu gjorde! :)

Äntligen har det börjat snöa också! Det är så himla fint och så känns det mycket mer juligt.
Av någon konstig anledning tycker jag att det känns varmare ute också, 2 minusgrader känns inte lika kallt när det är snö som när det inte är någon snö. Men det är nog bara inbillning! :)



Dagen har jag spenderat på Birsta City tillsammans med Carro.
Det blev en hel del bebiskläder-spaning. Det finns så himla mycket gulligt! Vore jag Carro skulle jag köpa huuur mycket som helst, men det kan man ju inte göra! Det finns ju gränser. Jag måste säga att Carro var väldigt duktig på att dra gränserna och höll sig till att köpa lite bara. :)

Vi spanade även efter julklappar och visst gjorde vi fynd även där.

Jag skulle inte köpa något till mig själv, men ändå kom jag hem med:

- En "grå-lila" trekvartsärmad tunn tröja
- En svart t-shirt
- En pyjamas (i hur skönt tyg som helst!)
- En grå mössa
= ca 500 kronor fattigare... Men jag måste säga att jag tycker att jag fick ganska mycket för pengarna!

Jag föstår inte vad som gör det, men pengarna i plånboken verkar bränna väldigt mycket...



Usch, jag känner mig inte pigg nu alltså. Snuvig, ont i huvudet och trött. Det känns som det brukar göra i halsen när jag håller på att bli förkyld, så antagligen är det förkyld jag håller på att bli. Typiskt!

Just nu längtar jag otroligt mycket efter att kramas med min underbara älskling. Det mår man alltid bättre av. :)

Jag kom in!

Jag "visste" ju egentligen, men nu VET jag. Shit, jag blev skitnervös igår när jag såg det!

Jag insåg att det är på riktigt.

I januari börjar jag!


Igår var det pepparkaksbak som gällde. Jag kan säga att det inte var lika kul som jag brukade tycka när jag var liten. Jag har för dåligt tålamod helt enkelt! Jag blev arg på degen som ibland inte ville som jag ville, figurerna blev missbildade när dom skulle flyttas från bordet till plåten. Sen gjorde det inte saken bättre att jag mådde illa efter att ha ätit en hel del pepparkaksdeg heller...

Jag höll ju på med shakerna ett tag, men jag gav upp efter ca en månad. Det är inte kul att gå omkring och vara konstant hungrig. I shakerna finns det ju inget att tugga och det tycker jag gör att det känns som att man inte äter. Så middagarna var heliga, utan dom hade det inte gått mer än en ett par dagar. En vecka på sin höjd! Nu till det positiva, jag har hållt vikten och centimetrarna! Jag har till och med gått ner 0,1 kg sen jag slutade och det är en månad sen nu. Oj då, 0,1 kg är väl ingenting tänker ni kanske, men för mig är det wow! Jag var säker på att jag skulle ha gått upp, men nej då! Att jag tränar är nog en av orsakerna till att jag håller vikten. Nu är det bara att hålla tummarna om att kilona inte sticker iväg uppåt snart. Finns ju risk för det, särskilt nu när det snart är jul och allt som den till! Igår fick jag en kompilimang av pappa:

- Förresten, vad smal du har blivit! Det syns att du går och tränar!

Det kändes jättebra att höra! :)

Det känns att jag har jobbat den här veckan, min axel är verkligen inte som den ska. Jag kan inte lyfta vänsterarmen utan att det gör ont. Det känns som att jag är halvt förlamad eller något, svårt att förklara. Men kul är det inte! Ännu mindre kul känns det att jag ska jobba fem timmar i morgon också, det är ju kul med pengarna men att få ont är nackdelen. Men det är bara att bita ihop.

Hmm, jag undrar om det blir en sväng till Birsta snart? Det skulle vara kul att åka dit och kika lite, även fast jag egentligen inte ska köpa något speciellt. Egentligen borde jag inte köpa någonting alls, men jag känner mig själv. Någonting kommer att slinka med även fast jag säger att jag inte ska ha något.

Vi hoppas på klirr i kassan snart, så att vi kan åka. Eller hur då C?:)








Usch, fy och blä

Varför kan det inte gå som man vill när det verkligen behövs?

Det här är seriöst inte roligt.

Skitjobbigt
är vad det är! :(



Även fast jag tror mig vara säker på att komma in, så vore det ändå skönt att få ett besked. Att kunna säga: Ja, jag kom in. Vad svarar man nu liksom? Jag pratar om vad jag ska göra efter jul men så kommer frågan om jag vet att jag kommer in.
Det låter så himla uppkäftigt och skrytigt om man säger att man vet att man kommer in men grejen är att jag "vet" att jag kommer in, men jag VET ju inte egentligen. Äh, det är svårt att förklara. Men eftersom jag vet ungefär vilka betyg som man behövde i höstas för att komma in och jag vet vad jag själv har, så borde det vara lugnt. Men som sagt, ett säkert besked från MIUN vore på sin plats nu!

Idag har jag, Jonas och Micke varit på stan. Jonas skulle handla sina julklappar. Det gjorde han också, nästan alla i alla fall. Även julklappar till mig som jag själv pekade på... Men det är väl lika bra det? Man är ju "vuxen" nu, då är det inte lika spännande med julklappar på samma vis. Jonas var med och valde han också. Men vi ska köpa en julklapp till varandra som den andra inte vet någonting om också :)

Appropå julklappar så ska jag nog ta och slå in några sånna nu. Jag tycker det är kul!


ZzzzZzzzZzzzZzzz

Fy vad jag är trött! Men jag får väl skylla mig själv som gick och la mig så sent igår... Jag borde gå och lägga mig nu egentligen eftersom jag ska upp klockan sex i morgon också, men känner jag mig själv rätt så blir det väl inte att jag somnar före tolv ändå.

Det har blivit så att vi brukar kolla på Scrubs innan vi somnar, det är nästan "tradition" så jag antar att vi ska se det sen. Vi brukar kolla på 2 ½ män också, men vi såg på det tidigare idag och det som är senare är en repris av det.

Det gick i alla fall bra att jobba idag, det var nästan så att det var roligt! Men det blir väl så när man inte jobbar så ofta och så gillar jag att jobba på Guldsmeden. Mycket bättre än att städa på dagis. Men dit ska jag på torsdag och fredag så då kommer jag att få slåss med leksakerna.

Nej nu ska jag nog bädda upp sängen och krypa ner. Läsa lite i boken kanske?

Btw, när jag vaknade i morse låg jag själv i sängen. Jonas var borta, det var hans kudde och täcke också. Jag hittade honom på golvet i köket. Jag hade tydligen snarkat igen...