Ca två veckors uppdatering!

Nu kanske man ska ha tid att skriva några rader om de föregående veckorna! Känns dumt att sitta inne när det är så fint väder ute, men nu ska här skrivas blogg!

Fredag 12 juni.
För vi har tagit studeenten, fy fan vad vi är bra!
Ja, då var det gjort. Studenten är tagen. Men det känns ändå inte som det. Känns som att det inte var studenten som inträffade när vi gick där i tåget och skrek oss hesa. Vi på samhälle fick ju ta i för kung och fosterland för att det skulle höras att tåget fortfarande gick förbi, all stämningsfull musik nådde inte bak till oss så vi fick skapa stämningen själv. Jag hade gärna hört de pampiga trumslagen och trumpeterna, istället blev man döv av någons visselpipa. Men glada var vi ändå!

Morgonen spenderades hos Emma i Delsbo. En riktigt mysig champangefrukost med nybakat bröd, juice, ägg, jordgubbar, chocklad, champange och en kräkandes liten hund. Vi blev fotograferade, Emma ska skicka bilder senare så kanske ni får se någon. Jag fick en jättefin text om vänskap, och ja, en vänskap som vår är värd mycket! Sedan blev vi hämtade av en äldre man, vi fick åka en riktigt gammal amerikanare. Färden gick först förbi Borgarparken, för att visa mannen vart han senare skulle hämta upp Emma. Själv åkte jag världens coolaste gröna bubbla som Jonas och pappa hade pyntat så fint med björklöv, syrener och blå o gula ballonger.

Rektorn pratade, betyg delades ut. Sedan var det dags att gå ner till Glysis, därifrån gick tåget 12.30. Familjen, släkten och vännerna hängde på mig massa blommor och gosedjur. Det blev tungt på slutet.
När jag kom hem väntade ca 35 personer på mig. Eller ja, alla hade inte kommit då men det var ungefär så många vi blev tillslut. Vi åt jättegod mat och tårta. Tack mamma och pappa! Och Anki, som var vår "hushållerska" för dagen.
Presenter öppnades. Jag fick massa fina saker, bland annat en bärbardator ( av mamma, pappa, nicklas o farfar), en digital kamera ( av moster Eva m. familj, morbror Mats o mormor). Fick även glas, en ring, presentkort, stavmixer, pengar, en blomma, en fruktskål och en Gotlands-resa. Resan fick jag av Jonas, vi åkte iväg dagen efter studenten!

Vissa åkte hem tidigt, andra stannade länge. Hur som helst var det jättekul att så många kom. Jag är verkligen jätte tacksam för alla fina presenter och för att ni kom.

När det var dags att sova stupade jag av trötthet i säng, med stora skavsår på hälar och tår. Tacka vet jag Compeed!

En ny kamera tänker ni, då kommer det kanske bilder också? Ja visst, men inte idag. Jag har inte lagt in korten på datorn än, och det har jag inte tid med just nu heller.

Lördag 13 juni.
Då bar det av till Gotland. Gojko och Karro hämtade oss hemma hos mig i Hög ca 05.30. Det är ganska tidigt med tanke på att jag varit uppe ganska innan dagen innan och firat min student. Jag sov mesta delen av resan ner till färgan. vaknade när vi nästan passerat Stockholm. Trots att vattnet låg lugnt gungade båten rätt mycket, jag var lite rädd att göra bort mig och kräkas där i restaurangen vi satt i men det gick bra som tur var. Vi var ute på däck och tittade, men vädret var inte så fint då så det blev ingen lång vistelse där uppe.

När vi hade åkt av båten började vi jakten på huset där nyckeln till vår stuga fanns. Vi hittade dit, och fick sedan en guidning rakt ut i skogen till där vår stuga fanns. En liten brun stuga, utan rinnande vatten och toalett. Men den var mysig, men öppenspis, uteverandra med infravärme och utsikt över havet. Vi ställde in sakerna och tittade runt, sedan åkte vi in till Visby och handlade. Sedan tillbringade (heter det verkligen så?!) vi resten av kvällen i stugan och nere vid stranden.

Sammanfattning av Gotlandsveckan.
Vi gjorde allt möjligt där nere på Gotland. Det var fint väder varje dag, regnade inte mycket alls. Bara lite grann en dag eller så. Vi gick mycket inne i Visby. Tittade i affärer och så. Åt mat. Mycket pengar gick det! För att ni enklare ska se vad vi gjorde ska jag göra en lista över alltihop. Men det blir inte uppdelat på dagar, eftersom dagarna när man är på semester lätt flyter ihop!

* Åkte till Fårö. Tittade på raukar och stränder.
* Spelade äventyrsgolf, jag förlorade!
* Åkte upp på en klippa, Jonas stog längst ut, han la sig ner och jag var livrädd att han skulle ramla ner. Stackars honom som har en hysterisk flickvän!
* Åkte runt på olika ställen på Gotland, för att få se lite mer av ön.
* Gick en rundtur i Lummelundagrottan. Gummistövlar på, det var vatten i grottan!
* Knäppte massa kort!
* Grillade mycket korv. Och eldade (iaf Jonas och Gojko) massa skräp.
* Red islandshäst. Gissa om jag hade ont i rumpan dagen efter?

En grej måste jag skriva lite längre om, och det var när vi skulle gå till ett ställe där de hade sagt att det skulle finnas en dusch... Mannen som hyrde ut stugan sa att om vi följde stranden ca 2 km (eller vad han nu sa) så skulle vi komma till Lickershamn, där skulle det finnas en dusch att låna. Så en morgon efter frukost bestämde vi att vi skulle gå dit och duscha. Vi packade duschgrejer och gick. Vi gick och vi gick och vi gick. Vi kom fram till ett ställe där det såg ut som att vi inte skulle komma längre, men vi tog oss förbi klipporna och fortsatte längs den steniga stranden. Vi gick och vi gick och vi gick, tvärstopp! Jaha, vad gör vi nu? Till vänster fanns havet, till höger en BRANT(!) slänt med jord. Vi valde slänten med jord, Gojko och Karro tog sig up först. Efter dem gick jag, Jonas fick gå sist så att han kunde fånga mig om jag ramlade. Arg som ett bi försökte jag kravla mig upp, det fanns inte mycket att hålla sig i, bara någon rot här och där. Dum som jag var hade jag foppa-tofflor, inte världens bästa klättringsskor precis! Men klättring hade jag dock inte räknat med när vi gick heller, men ja, det var ju så det blev. Jag tappade såklart den ena skon, men som tur var fanns ju hjälten Jonas bakom och fångade skon. Väl uppe var man lagomt svettig och längtade efter något kallt att dricka och en härlig dusch. De andra tre var snussugna och bara skulle ha snus när vi kom fram. När vi kom fram var kiosken stängd, så det blev ingen snus till de andra. Vi gick vidare i Lickershamn för att leta duschen, såg en restaurang så vi gick in där och köpte en varsin Coca-Cola. Sedan letade vi duschen, men hittade ingen. Så vi gick in i en liten fiskbutik och frågade. Vi fick veta att duschen inte var öppen för tillfället. Den lilla strandpromenaden blev ca 1 mil lång (kändes det som i alla fall), dessutom var den ju förgäves eftersom det inte fanns någon dusch. Det var bara att gå hem igen, dock hittade vi en stig som gick genom skogen. Vi undrade varför vi inte tog den från början.

Allt som allt var det en mysig semester. Det var härligt att få umgås med Jonas en hel vecka! Han är ju borta hela veckorna annars, det är jobbigt. På fredag kommer han hit, det ser jag fram emot. Då ska vi åka och köpa jordgubbar och åka iväg till någon mysig plats och äta dem. Små saker är värda så mycket. Jag behöver känna Jonas närhet, han gör att jag känner mig trygg. Hans kramar får mig att slappna av. Han är guld värd. Jag älskar dig darling!

Igår var mamma och pappa och hälsade på i Storån. Pappa hade varit där en gång innan, då var det vinter, men mamma hade aldrig varit där. Men nu vet de hur fint det är där! Cecilia bjöd på mat och fika och vi badade i Ljusnan. Det var en mysig dag. Hela helgen var skön överhuvudtaget. Det är som du säger, det är skönt bara att veta att man är på samma ställe. Även om man inte hela tiden är alldeleds bredvid varandra hela tiden, så vet man ändå att den andra finns i närheten.

Nu har jag börjat jobbat. Jag städar på ett dagis, ska även städa på Guldsmeden så småningom. I morgon ska jag och mamma åka till Ljusdal efter jag har jobbat, vi ska hämta en del saker jag glömde i Storån i helgen och så ska vi titta lite i affärer också.

Man kan undra hur det blir på fredag? Om det blir någon försäljning eller inte. Man kan ju hoppas, pengarna behövs ju.
Jag ska tvätta Jonas Firebird någon dag efter jobbet, den måste ju vara ren och fin. Kanske behöver den sig en omgång inuti också? Vi får väl se!

Nej, nu har jag i alla fall gjort en liten uppdatering. Kommer en till någongång sen med bilder. Får se när nästa kommer, jag sitter ju aldrig här nu nästan. Blir att man är utomhus istället. Men ska försöka så gott det går!

Ha det bra så länge!

/ Jossan

Håll ut, inlägg kommer inom kort!

Jag har inte haft tid att skriva blogg på ett tag. Har inte tid just nu heller, så jag tänkte bara skriva att jag snart kommer att skriva om min underbara student och Gotlandsresa! :)

Ha det bra så länge!

Ännu mer studentprat...

I början av de här två lediga veckorna tänkte jag att det här blir lugnt och skönt. Men aj så fel jag hade!
Första veckan var i och för sig lugn, men denna vecka! Phu! Vad mycket det är man ska hinna med!
Idag har jag och Linda bakat. Vi gjorde Rosenbröd och Hallongrottor. Båda blev riktigt goda. Jag får tacka för experthjälpen! Linda har jobbat på bageri, så ni kan ju tänka er då....
Hade varit kul med en bild här nu, men tyvärr verkar det vara omöjligt för mig att få in några bilder... Hjälp?

I morgon ska jag åka till Adele, ska fixa med naglarna så att de blir fina till studenten :) Ska åka med bussen från Hudik 8.30, så att man kommer iväg i skaplig tid. Mamma är ledig i mogon också, ska handla saker till studenten och så. Så det vore bra om jag inte blev allt för sen, så kan jag hjälpa henne med allt när jag kommer hem.

På onsdag ska jag träffa Carro, hon kanske kan hjälpa mig med bilderna till bloggen? Vi ska nog en sväng på stan tror jag. Sedan kl 17.00 ska jag vara hos Malin i Delsbo, för då är det grillfest med tjejerna från klassen! Det blir kul :) Hoppas att alla kommer!

På torsdag, dagen innan studenten, ska jag först iväg på Air tanning och ögonbrynsnoppning... Förhoppningsvis blir det bättre resultat av Air tanningen den här gången. Sist vart jag ju typ svart i ansiktet och vit på halva armarna och halva benen. Men nu är det en annan tjej som ska göra det på mig, och blir det inte bra så fick jag det ju ändå gratis. Men det är bara att hålla tummarna och hoppas att det blir jämnt och fint! Efter det får jag bara ha lössittande kläder på mig resten av dagen, helst inte ens någon BH! Så det blir till att hålla sig hemma och pyssla på med förberedelserna.

Fredagens schema ser ut ungefär såhär

* 04.00 - Uppstigning. In i duschen.
* 04.10 - Ut ur duschen. Blåsa håret med en sån där tratt så att det blir lockigt. Om jag nu får tag på en sån..
              Någon som har en?
* 04.30 - In i bilen, iväg till Delsbo. Till Emma på champangefrukost. Mysigt :)
* 05.00 - Kliver in hos Emma.
Sedan blir det härlig frukost med nybakade baguetter, gott pålägg, juice och allt möjligt. Efter det blir det chockladfondue med jordgubbar och marshmallows. Gott! Champange blir det givetvis också!
* 08.00 - Jag och Emma åker in mot Hudik. Vi vill glida, inte köra rally till stan.
Sen är det massa saker på skolan, fika i matsalen, avslutningstal av rektorn i aulan - studentsången ska sjungas, så även Den blomstertid nu kommer, vissa får stipendium andra inte. Vi ska även samlas i klasserna och få våra betyg, klassföreståndarna ska säga Hejdå.

Det är mycket som ska hinnas med från det att man kliver upp på morgonen tills dess att studenttåget går 12.30!

15.00 är massa folk bjudna hem till mig, antagligen blir det mat senare eftersom det annars blir så stressigt hem från stan!

Väl hemma blir det god mat och trevligt folk. Dagen kommer att gå fort, men antagligen kommer man sova gott när man väl lägger sig. För att sedan kliva upp 04.00 och åka iväg till Gotland...


                                                                          


Jag lyckades få in en bild! :D



Kraxigt

Kom hem från Storån idag. Jag körde Bubblan hela vägen därifrån och hem till Hög, det blir ca 14 mil. Låter kanske inte långt, men man blir rätt hes av att sitta och sjunga för fulla muggar i ca 12 av de 14 milen! Jag sjöng allt möjligt, har man ingen radio eller stereo får man ta till det man har. Sig själv. Det blev allt ifrån Gullefjun till Stundentsången... När jag satt och sjöng "För vi har tagit studenten...." så hade hastighetsmätaren helt plötsligt rört sig från 90 till 110! Hur gick det till? Jag tog väl i från tårna kanske? Eller så var det för att jag blev så uppspelt av tanken på studenten... Hastigheten sänktes sedan snabbt och jag återgick till mitt normala tillstånd och började sjunga en annan sång.

18.30 åkte vi i familjen till Kina för att äta försenad morsdagsmiddag. Det var mysigt. Även om man aldrig kan gå någonstans utan att man ska behöva skämmas för pappa. Han känner alltid igen någon tant eller gubbe och så ska han alltid prata om dem med mamma. Det är inte så att han pratar tyst och diskret heller, ofta pratar han i normalt tonläge trots att personen i fråga kanske sitter vid bordet bredvid. Han har även försökt sälja mig till en gubbe i Turkiet som bjöd 11 kameler för mig, gubben tyckte pappa var tokig...
Min pappa, världens bästa. Skulle inte vilja ha någon annan. Trots att vi ibland haft svårt att komma överens så älskar jag dig för den du är.
Min mamma, världens bästa. Alltid snäll, ställer alltid upp. Bryr sig om alla, så omtänksam. Jag älskar dig.
Hela min familj är bäst. Jag älskar dem och skulle aldrig byta dem mot alla pengar i världen!

Stackars Jonas, du får stå ut med mycket. Mina humörsvängningar, alla knäppa saker jag gör, mina konstiga sätt att försöka säga saker... Hur ska du veta hur du ska bete dig mot mig? Det varierar från gång till gång, det är nog inte alltid lätt att leva upp till mina krav.
I går morse var jag arg när jag vaknade (drömde att min studentmössa var borta! Knäppt!) och så kommer du upp för trappan. Jag hör dina och Norpans trippande steg, eller vänta nu, dina elefanttramp och Norpans trippande steg. Dörren öppnas, jag slår upp ögonen och där står du med en bricka. På brickan finns ett ljus, ett ägg, två rostade mackor med ost och marmelad och en kopp varmt te med lagom mycket mjölk. Underbara älskling. Så gullig och fin.                         Jag älskar dig! <3

Nej, nu ska jag leta fram lite recept. Jag ska baka i morgon! Matbröd och kakor till studenten. Hoppas det går bättre än när jag skulle baka bullar en gång, då hamnade hela degen på golvet. Inte kul!

Kom på en till sång... Den ska jag nog sjunga för mamma nu. Eller inte, sist jag sjöng sa hon åt mig att vara tyst. Sjunger jag illa? Tydligen :) Men det är bara när jag tar i från tårna så att hastigheten ökar från 90 till 110 :)

Bubbelibubbelibubb

Nu har jag och Jonas varit ute och tittat på hans bubbla. Vi ska fixa i ordning den för tanken är att jag ska åka den på studenten. Vi ska tvätta den och sätta dit lite dörrsidor och så, den måste ju se representabel ut på min stora dag! Den ska dekoreras med björklöv, blommor och kanske lite ballonger. Det ska i alla fall synas att det är en student som åker i den!

Skulle vara kul om jag fick till det där med att få in bilder här på bloggen! Då skulle det passa väldigt bra med en bild på bubblan nu! Den är knallgrön! Frän är den!

Känns inte riktigt som mig att sitta här och skriva om bilar. Men det är bilfixning som står på schemat just nu, därför fick det bli så nu! :) Jonas blir nog glad när han får läsa om lite bilar här i alla fall. Även om han redan vet allt jag skrev och lite mer utöver det.

Mamma ringde förut, hon var på DollarStore och skulle köpa pappersdukar och diverse andra saker. Förberedelserna för studenten är i full gång! Det är ju bara en vecka kvar nu! Champangefrukosten är planerad även den, det kommer att bli kanon bra det! Kan det bli annat med dig som sällskap?  :)

Nej, nu ska jag ut och provköra bubbelibubblan!

Skriver mer senare, eller i morgon, eller en annan dag...

/ Rallybettan

Rapport från en husvagn...

Ja, då var man här då. Kom till Östersund igår strax efter 21. Resan gick bra, buss till Ljusdal och tåg vidare till Östersund. Var hur kissnödig som helst när jag satt i Ljusdal och väntade på tåget. Men hade ingen lust att betala en femma för att gå på toaletten på tågstationen, så det var bara att välja. Pest eller Kolera. Det fick bli till att vänta på den vingliga och smått äckliga tågtoaletten.

Jag klev på tåget, jag skulle sitta i vagn 3 på plats 26 vid fönstret. Jätte bra tänkte jag, då kan jag titta ut i alla fall. Det jag däremot inte tänkt på var att det innebar att någon kanske skulle sitta bredvid mig, på platsen närmast gången... Så klart satt det en gubbe där! Typiskt! Jag satte mig, tänkte att jag kunde vänta med att gå till toaletten tills tåget började rulla i alla fall. Tåget började rulla, äntligen skulle jag få gå på den efterlängtade toaletten! Trodde jag ja! Gubben hade somnat, på typ en minut... Jag vågade inte väcka honom, ville inte störa. Så där satt jag. Tillslut vaknade han, yes nu kan jag passa på tänkte jag. Lite diskret frågade jag honom om han kunde flytta sig så att jag fick gå på toaletten. Han hörde inte. Jag tog i lite högre och petade honom på armen. Då hörde han, och antagligen resten av alla som satt i vagn nr 3 också! Det vara bara att se glad ut och gå iväg.

Det är jäkligt kallt här. Det blåser så att det biter i kinderna. Var nyss in på yr.no och tittade vad det ska bli för väder de närmsta tio dagarna. Till min fasa såg jag att de spår regn i Hudiksvall nästa fredag. Det måste ändras, det får inte regna på studenten!  Men de har haft fel förr, så det är bara att hålla tummarna för att fallet är så även denna gång. Idag skulle det t ex bli 6 grader varmt och spöregn här i Östersund, men just nu skiner solen och det är 9 grader...

Det finns egentligen inte så mycket att skriva. Vet inte vad jag ska hitta på idag. Fundera lite över studenten, champangefrukost och så. Måste komma på vad jag vill ha då... Jag ska kolla lite på lägenheter också, det vore bra om man hittade någon.

Nej, nu fryser mina fingrar sönder. Måste värma dem. Får se om jag skriver mer sen.

/ Jossan


Det var ett tag sedan nu...

 "Sjung om studentens lyckliga dag" Lyckliga dag, ja det tror jag säkert att det blir. Men samtidigt går man där med mindre lyckliga tankar i bakhuvudet. Tankar som att det faktiskt är slut på gymnasietiden och att vänner kanske försvinner i och med det. Har skrivit detta förut, men det känns som att det tar upp en del av tankeverksamheten just nu. Kanske tänker man också på dem som man ville skulle vara med på ens student, men som omöjligt kan vara med. Mer än som ett minne, och en känsla i hjärtat. Eller varför inte som ett spöke... Men det är väl kanske bara jag som tror på sådant. Men vad annat kan man göra när man ser sådant som är omöjligt att förklara, som helt enkelt inte kan vara något annat?!

Jag tänker på Dig, som har förlorat två nära familjemedlemmar.
För Dig är det jobbigt, en dag som ska vara lycklig blir en blandning av sorg över att personerna i fråga inte kan vara med på samma sätt som Du tidigare tänkt, och glädje över att Du klarat av skolan trots alla motgångar och nu faktiskt ska ta studenten. Du är stark, har en vilja av stål. Kanske för att göra dina nära stolta. För att Du inte ville svika dem, för att Du visste att de ville att Du skulle klara det. Att förlora först en bror och kort därefter en pappa, och sedan resa sig för att fortsätta kämpa. Vad är det om inte styrka?
Du har varit duktig, Du ÄR duktig. Du kommer att klara framtiden galant. Du har många som stöttar dig. Jag stöttar dig, det ver Du. Jag tror på dig!


Idag har jag varit i stan hela dagen. Först hos frissören. Färgade och klippte. Blond må ni tro!
Hade lovat mormor att putsa hennes fönster. Så jag åkte dit efter att ha köpt mascara och en handsfree till mobilen.
Fy fan säger jag bara! På ett fönster finns sex stycken glasrutor! Det blir många rutor det! Orkade inte göra klart allt, så det blev ett fönster kvar. Lovade att åka till henne och städa resten av lägenheten i morgon, så det blir väl det sista fönstret också då. Mormor mår inte bra. Hon är sjuk, reumatism+hjärtproblem. Känner att jag måste hjälpa. Tycker synd om henne som är ensam också. Känner mig dum som inte jobbar gratis, men samtidigt är det hon som alltid vill ge mig pengar. Jag har aldrig krävt det, men erbjuds man så tackar man och tar emot.

Morgondagens schema:

* Åker in till stan klockan nio. Ska passa lilla Hugo! Så gullig!!! :)
* Skjutsar Nicklas till skolan, hälsar på mamma på jobbet en liten sväng.
* Åker till mormor. Städar och äter lunch.
* Åker och handlar.
* Åker hem och lagar mat. Ska göra hemgjorda köttbullar. Sist jag gjorde det blev det köttbullsmos. Typ. Så vi får se hur det går den här gången!
* 17.15 åker jag med bussen till Ljusdal.
* 19.08 går tåget mot Östersund.
* 21.05 hämtar Jonas mig på station <3

Sedan åker vi ut till Sandviken där vi ska bo i husvagnen! Det ska bli mysigt att få vara med Jonas lite mer än vanligt!

Mycket åkande i morgon! Men ibland är det så.

Nej, nu blir det god natt om man ska orka passa en söt liten vovve i morgon. :) Och för att orka med allt annat som står på listan, och mer däröver!

Ha det bra!

Over and out!