Och där står du med dina hängpattar...

Min farfar måste vara världens gulligaste. Han är så förvirrad, men ack så söt. Han var så himla glad idag när vi var där och hälsade på. Skojade och pratade massa tok. Han vet inte själv att han är sjuk, att han har alzheimer, det kanske är därför han är så glad? Man ser på pappa hur jobbigt han tycker det är att se sin pappa sådär, kanske är han rädd att bli likadan också. Det kan man ju förstå. Men samtidigt får man många goda skratt när man är där, så att hälsa på farfar är en blandning av sorg över hur det faktiskt ligger till men samtidigt en glädje över att se hur bra han ändå har det.

Idag när mammma stog och väntade på att pappa skulle hämta henne stog hon bredvid ett bord där det satt tre män, dom satt där och såg allmänt uttråkade ut. Sen kom  det en till man.
Mannen: Kan jag sitta här?
Inget svar. Mannen sätter sig ändå och tittar på en av de andra männen.
Mannen: Där sitter du och ser knotigare ut än de flesta.
Sen tittar mannen på mamma och säger: Och där står du med dina hängpattar!


Regnet det bara öser ner. Eller duggar i alla fall...

Grått och tråkigt ute. Blåser gör det också.

 Vad ska man hitta på idag?

Blogg-makeover

Ändrar lite utseende på bloggen nu. Kändes som att det var svårt att se texten ordentligt på den förra designen. Den här känns lite tråkig kanske, men man ser åtminstonde texten bra.

Nu har jag nyss klivit ur badkaret, tog ett långt varmt bad. Var tvungen att kliva upp tillslut på grund av syrebrist eller något. Höll på att svimma, så då kändes att kliva upp som det bästa alternativet. Även om det var väldigt skönt att ligga där i tystnad och bläddra i en tidning.

Idag har jag inte gjort mycket, har inte känt mig så pigg. Ont i huvudet, halsen och öronen. Men det känns bättre nu. Verkar vara något som kommer och går lite då och då, men aldrig riktigt bryter ut. Ja, nu blev min blogg sådär intressant igen. Eller inte då kanske...

I morgon får vi se vad vi hittar på, blir väl lite fix och don. På måndag blir det först Sveg, framvagnsinställning på bubblan, sen blir det hem till Hudik en sväng. Jonas ska lägga på nya däck och jag ska träffa familjen och följa med My och göra en grej. Sen på tisdag så blir det Rättvik, som sagt.

Nej, nu kom huvudvärken tillbaka igen. Kanske bäst att stänga av datorn, det kan ju inte bli bättre av att sitta här i alla fall.

Undrar om vi ska äta jordgubbar snart? :)

Road trip: Hudiksvall - Dala-järna

Jaha, då var man påväg från Dalarna då. Vi åker precis genom Rättvik nu, nästan så att man kan tro att Classic Car Week redan har börjat! Här är det redan massa folk och bilar, man kan ju undra hur det kommer att bli nästa vecka när det börjar på riktigt?! Ännu mer folk och bilar antar jag :)

Idag har jag och Jonas tagit en biltur till Dala-järna, en resa på ca 4 timmar. Vi åkte ca 12.30 från Hudik så det tog ett tag innan vi var framme. Vi skulle åka dit och titta på Jonas kusin och hans barn som körde skoter dragrace på gräs. De ska köra hela helgen, men vi nöjde oss med en dag. Rickard, kusinbarnet, vann sin grupp i dagens tävling och hans pappa Glenn kom tvåa i sin. Det var lite långtråkigt i början men det blev kul när någon man kände tävlade.

På vägen ner stoppades vi av en flock med kor, tog kort på dom också men tyvärr har jag inte kabeln till kameran med mig här i bilen så det blir ingen bild här på dom idag. Men dom gick i alla fall där efter vägen, hur lugnt som helst. Det var lite roligt faktiskt.

Vi, jag och Jonas alltså, satt och pratade här i bilen för en stund sen. (Pratar mest hela tiden men ja, det var just det här samtalet som hade lite roliga kommentarer från Jonas...) I något sammanhang kom vi in på hur Jonas är.

Jonas: Ja, jag är lite serägen.
Jag: Serägen?
Jonas: Ja, vad då, vad heter det då?
Jag: Säregen!
Jonas: Serägen, hahaha jag är en rolig jävel jag.

Ja, så kul kanske det inte lät nu. Men då var det kul i alla fall! Snacka om att han är lite "serägen". :)

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men det känns roligt att sitta här i bilen och skriva blogg. Jonas pratar i telefon och jag nördar dator. Vi är kanske inte så sociala med varandra just för tillfället  men man kan ju inte prata oavbrutet med bara varandra i åtta timmar i sträck, så lång resa blir det sammanlagt idag!

Jag sitter som vanligt och sjunger när jag åker bil. Idag är det en större utmaning än annars, det som stereon spelar är nämligen Peder Persson. För er som inte vet vem han är så är han en man från Hede utanför Sveg, som sjunger på "Hede-dialekt". Den är lite svår att förstå men låtarna är bra. Ibland lyckas man till och med förstå handlingen i texten och kan man inte uttala orden så är det bara att göra något ljud som liknar ordet. Svårare än så är det inte. Stackars Jonas håller för öronen för att jag sjunger så falskt. Eller nej, det gör han väl inte men jag tror inte att han tycker att jag sjunger lika fint som jag tycker att jag gör. Närå...
Det låter i alla fall inte lika illa som när han sitter där bakom ratten och visslar så högt han kan. Det riktigt tjuter i öronen, jag kommer säkert få hörselskada på mitt vänstra öra bara därför. Jag kanske borde föreslå att vi byter chaufför, så att jag får lite omväxling och blir döv på höger öra istället...

Ja ja, nu fick ni rapport från en skurhink igen. Men vad ska jag skriva om då? Det är lättast att skriva om vad man gör och så. Det är bara att protestera om man tycker att det är tråkigt att läsa!

Skriver mer i morgon, eller en annan dag. Nu är vi i Mora, så det är ca 20 mil kvar till Storån. Jag är hungrig och har ont i rumpan, det kommer att kännas som en lång resa!

Kram på er!


No motivation

Jaha, då sitter man här igen då. Men den här gången sitter jag vid MIN dator. Den bärbara som jag fick i studentpresent. Min morbror fixade internet till den i måndags, så nu kan jag sitta var jag vill i huset och ha tillgång till internet.

I måndags var jag i Sundsvall med Jonas. Hans mamma och Folke var där också. Vi var på massa olika ställen men mest på IKEA. Där köpte jag o Jonas lite badlakan och sängkläder. Man måste ju börja bygga upp ett lager. :)
När vi skulle hem fick vi lite problem, bilen startade inte. Fast efter mycket om och men så startade den och vi tog oss hela vägen hem. Några hundralappar fattigare. Vi svängde in till Gojko och Karro också, Karro fyllde år så hon fick en snusdosa och vi fick smörgåstårta. Sen åkte vi hem till Hög, gick en promenad och tittade på Beck.

Igår, tisdag, jobbade jag först. Senare på dagen hjläpte jag mornor med tvätten, sen åkte jag ner på stan och träffade My. Vissa saker kan ta en snabb vändning, det slutade med att jag sov hos My i alla fall. Stackare.

På tisdag, ska jag, Jonas och My åka till Rättvik. Det är Classic Car Week där, så då vill vi dit. Vi blir där en natt, sover i tält. Förhoppningsvis får vi tältplats, annars får vi tälta i skogen då eller något. Kul ska det bli i alla fall.

Känner inte för att skriva mer nu. Har ingen motivation till det just nu.

Skriver mer en annan dag.

Känner jag mig själv rätt så...

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag på saker efterhand.

Jag är i Storån nu, tyvärr kom aldrig Adele och Niklas hit. Astrid och Fred var inte hemma så då ville dom inte åka hit. Astrid är Adeles mamma och Fred är Astrids gubbe. Men det får bli att dom kommer hit en annan gång.

Här körs det grejor hela dagara, cross, chopper, gräsklippare, traktor och bilar av alla dess slag. Jag har också kört en maskin idag, en röjsåg. Jag röjde bort massa gräs vid båtplatsen. Gräset sprutade åt alla håll och jag blev alldeles grön. Undrar hur många kilo den där röjsågen vägde egentligen, tung var den i alla fall! Man har som en sele på sig, sen fäster man röjsågen i den på höger sida och så kör man. När jag var klar hade jag snudd på nackspärr. Vem kunde tro att jag någonsinn skulle lära mig att använda en röjsåg? Det hade jag nog inte gjort om det inte var för Jonas, men det är faktisk kul med lite sånt där tycker jag nog. Det blir ju som ett träningspass samtidigt också. Jag kommer ihåg när jag var yngre, då var jag livrädd när pappa tog fram sin röjsåg och började röja. Jag tyckte att det gjorde så ont när gräset flög på benen. Vad mycket man var rädd för när man var liten!

Eftersom jag har gjort det där nu, så kan vi kanske lägga ut båten sen. Det är alltid mysigt att ta en sväng på vattnet, förhoppningsvis klarar man sig från knott och mygg också. Men det finns det inga garantier för. Sen ska jag gå ut och kolla vad alla gör här ute. Kör något antar jag väl. Tycker synd om Amanda, hon har aldrig varit här innan och är inte van med hur det är. Att när man är här får man stå ut med att det ska köras något hela tiden, och att det inte är alltid dom har tid med en. Men man vänjer sig, tillslut provar man själv också. Då blir det lite roligare. Efter jag har varit ute en stund ska jag ta ett varmt bad i badkaret, läsa lite och kanske tända ett ljus. Senare blir det korvgrillning, antagligen i öppna spisen. Här kan det vara allt från motorer till mysfaktor på högsta nivå.

Nej, nu har man suttit sin tid vid datorn för dagen. Det blir inte mer skrivet idag. Men, jag kände mig själv rätt, jag kom på något att skriva! :)

Rapport från en skurhink...

Grattis till er som kommit in på det ni ville! Särskilt grattis till dig Emma, så fint skrivet i bloggen. Jag är jätteglad för din skull, saker löser sig alltid! :)

Själv sitter jag här, med en känsla av tomhet. Jag har också kommit in. Tänk om det hade varit ett besked att bli glad över, men så är det inte. Jag känner ingenting. Jag vill ju ändå inte gå det jag kom in på. Egentligen är det inget att gnälla på, men jag kan inte låta bli att tänka att jag kunde ha varit en av dem som fick det glada beskedet och att jag skulle vara en av dem som började på högskolan i höst. Det är ju mitt eget val, hade jag velat hade jag varit en av dem. Men jag får min chans jag också, kanske efter jul annars nästa höst. Men nu då? Vad ska jag göra nu? Andra går vidare, jag står och stampar. Inget jobb, ingen skola. Det känns som att det är meningslöst att söka jobb också, för om jag söker skola efter jul så skulle ju jobbet bara vara för ett halvår. Men samtidigt måste jag ju ha pengar att leva på under den tiden också.
Många funderingar, men det löser sig.

Planerna var ju att flytta till Östersund tillsammans med Jonas, men eftersom jag inte ska börja skolan där nu så har jag förstört för honom också. Jag har dåligt samvete för att jag ångrade mig med studierna. Men samtidigt kan jag inte gå något jag absolut inte vill. Synd bara att mitt beslut ska påverka dig också älskling! Men som tur är så är du förstående, och flytten kommer att genomföras. Bara lite senare än det var tänkt från början. Jag ser verkligen fram emot att flytta ihop med dig, det ska bli så kul och mysigt att ordna en fin lägenhet där vi ska bo tillsammans. I vår egen. Bara vår, ingen annans. Där varken du eller jag bott innan, en start på vårt liv som sambos. Sambo, oj vad vuxet det låter. Men jag är ju snart 20 år också, och vill man bo med någon så är det ju sambo man blir! :)

Jag har mått piss i flera dagar nu. Det är skitjobbigt när det är så och det är tyvärr fler än jag som får lida för det. Jag är inte precis en dröm att ha omkring mig just nu. Jag skriker åt Jonas, jag skriker åt pappa och jag skriker åt mamma. Eller skriker, men snäser. Jag blir arg för minsta lilla, jag har känt mig så värdelös. Obetydelsefull, tjock, äcklig och ful. Igår ville jag bara dra täcket över huvudet och försvinna en stund. Idag känns det bättre, men lite av känslorna finns kvar. Tur att ni är förstående, annars vet jag inte hur det skulle gå. Förlåt, men det är inte er jag är arg på egentligen. Jag älskar ju er, kanske är det för att jag vet vart jag har er som jag kan ta ut mina känslor så. Det är inget personligt när jag nästan går i taket för att pappa tuggar med öppen mun och smaskar eller när en gammal gubbe röker i parkeringshuset och jag skriker rakt ut till mamma och pappa att jag måste därifrån att jag inte kan vara där om han ska röka. Vad är det med mig? Jag måste ha någon personlig kris eller något. Men bra, det har jag då inte mått de senaste dagarna. Allt är bara fel hela tiden, men nu går det åt rätt håll - åt det possitiva hållet.

Lite bättre mådde jag i tisdags när jag åkte till Sandviken och hälsade på min faster som var barnvakt åt mina kusinbarn. Oscar 4 ½ och Agnes snart 2 år. Så gulliga ungar. Särskilt Agnes, som till en början var lite blyg men som efter ett tag var väldigt go och mysig. Hon kom fram och ville kramas, snurra på mitt hår, leka och busa. När ett barn sträcker upp armarna och vill bli buren och sedan när man lyft upp dom lägger armarna kring halsen på en och kramar en så hårt dom kan, då kan man inte annat än må bra. Både Oscar och Agnes har ett så himla smittande skratt, dom fnissar så gulligt. Curt, min farbror/Agnes och Oscars morfar, kallade Agnes för "Sur-Agnes" när hon var liten, men det ser man väldigt lite av nu för tiden. Jag tror att det var en kommentar av Oscar som startade mitt deppiga humör, han lyssnade på ett band där dom sjöng om en tjock liten mage. Han tittade på mig flera gånger, sedan sa han: Precis som du. Jag vet att man inte borde ta åt sig, men när man tycker så själv är det inge kul att höra det oavsett vem som säger något. Men han är ju bara ett barn, jag är inte arg på honom.

Jag knäppte lite kort på de små liven, som jag kommer att lägga upp här sen. I ett annat inlägg. Men just nu finns inte ork till det.

Nu ska jag gå till mitt rum och stänga fönstret. Vi åt surströmming i rummet under mitt förut idag (eller igår om man tittar på klockan nu), gissa var det luktar mest surströmming i hela huset? Rummet där vi satt och åt? Knappast. I mitt rum! Förhoppningsvis har jag lyckats vädra ut lukten. Jonas tyckte att om jag kan äta det borde jag kunna stå ut med lukten, och det kan jag också. Medan jag äter. Men jag vill inte att det ska lukta i mitt rum, där ska det vara luktfritt! I alla fall ska det då inte lukta surströmming där!

Ja, då har man skrivit av sig lite igen då. Imorgon ska jag till Storån, jag ska åka bil dit. Ska åka med Jonas kusin och hans tjej. Daniel, kusinen, har just tagit körkort men förhoppningsvis kan han köra bil bra ändå! Det blir förhoppningsvis lite fart där i helgen. Det är sagt att Adele, Niklas, Daniel, Amanda och Rickard ska vara där. Så det blir trevligt.

Nej, nu ska man väl kanske ta och stänga av den här mojängen och fundera på att gå och lägga sig.
Ha det bra!
Kram på er

Bilder och annat

Nu har jag fixat och donat. Lagt in lite studentbilder i datorn som jag tänkte lägga upp här på bloggen nu. Men det är inte bilder från själva studentdagen, utan bilder som Ellinore tog på mig i mina studentkläder i torsdagskväll. Vi knäppte 174 bilder tror jag, men alla kan jag ju inte lägga upp. Alla vill jag inte lägga upp heller!

Idag ahr jag varit hos Adele, hon har fixat mina naglar igen. Det var väldigt behövligt! Men nu är dom fina igen :)

I helgen har jag haft mys med Jonas också. Igår var vi på stan med mamma en sväng först, sen var jag och Jonas på bio. Vi såg Ice Age 3, den var riktigt rolig faktiskt! Lite synd att det inte var text till, trots att den var engelsk? Men det kanske var något fel då?

I fredags sålde Jonas sin älskade Firebird. En man från Stockholm var här och köpte den. Min noster, mina kusiner och mormor var här och åt tacos den kvällen också. När jag, Jonas och mannen från Stockholm satt i vardagsrummet och skrev kontrakt/kvitto, kom Matilda(min sjuåriga kusin) in. Hon ställde sig nära mig och viskade:
-Vad heter han?
-Peter.
-Är han sjörövare?
- Schhh! Nej, det är han inte.
Jag hade väldigt svårt att hålla mig för skratt! Han såg ut exakt som Pippi Långstrumps pappa, stor med mörkt skägg, ringar i öronen och en sorts snusnäsduk på huvudet. När mannen hade åkt talade min moster om för Matilda att mannen var lärare, då sa Matilda: Jaha, en piratlärare? Alla gapskrattade!

Barn säger verkligen vad dom tycker, det blir så roligt ibland. En annan sak som jag tyckte var väligt rolig var något som mitt kusinbarn Noah hade sagt på midsommarafton...
Noah skulle gå ut och mata fåglarna med gammalt bröd. Sen kom han in och sa:
Först tänkte jag ge dom smulor, men så sa jag till mig själv: Tänk om jag skulle ge dom en hel, och så gjorde jag det!
Kanske inte låter så kul för er, men när mamma härmade honom lät det väldigt kul! Man kunde inte tro att det var en treåring som sa det i alla fall!

Okej, att man går upp 5 kg. Men om man gått upp 15 kg på ca två år är det inte kul. Det ska bli ändring på det nu. Från och med i morgon ska jag äta mycket mindre portioner och försöka att gå ut och gå varje dag. Sen får jag bara äta jättelite godis en dag i veckan. Helst inte alls, men det känns lättare om man vet att man får göra det en dag. Då blir det nog lättare att låta bli dom andra dagarna.

Det känns som att det här blev ett rörigt inlägg. Jag började med att skriva att jag skulle lägga upp bilder, men skrev sen om helgen i bakvänd ordning. Men här ska ni i alla fall få se en del av torsdagens resultat.
       
Den bilden visar tydligt mina känslor för skorna efter studenttåget!                                     




En lång rad av bilder, men här var dom i alla fall. Det här var ju som sagt bara några av dom. Men men, fler än inga.

Nu ska jag gå ner och dricka lite vatten. Ska prata lite med min pappa också, han kom hem från Norge idag. Har varit där och fiskat lite, fick med sig ca 15 kg fisk hem hörde jag :)

Fler uppdateringar kommer. Kan inte lova att det blir i morgon, men en annan dag i alla fall!

Ha det bra så länge!

Kram