Ny frilla, eller?

Jaha, då var man fin i håret då. Var hos frissan i drygt två timmar, klippte och gjorde slingor. Så nu är man lite korthårigare och ljusare. Känns bra :) Fast det är kanske inte sådan jättestor skillnad mot för hur det var innan :p

Chefen ringde medan jag satt hos frissan, hon frågade om jag kunde jobba idag och i morgon. Jag sa att jag kunde det så jag har även hunnit med att jobba några timmar idag! Efter några timmar skickade hon ett sms och frågade om jag kunde jobba fem timmar på måndag också, och det tackade jag såklart inte nej till!

I morgon ska jag jobba, sen ska jag till Ilsbo och vara barnvakt en stund på kvällen.

På torsdag vet jag inte vad jag ska hitta på? Kanske hälsa på Carro lite om hon har tid och lust.

Jag har så förbannat ont i ryggen, vet inte vad det beror på? Kanske att jag sitter som en ostkrok? Eller att sängen är lite för mjuk?

Märkte även att jag nog skriver väldigt sällan, i alla fall om man jämför med hur ofta vissa skriver. Men ibland är det skönt att bara läsa andras och inte skriva själv. Rätt som det är får jag för mig att skriva, då gör jag det. Har jag inte lust, skiter jag i det.

Jag har bestämt att jag ska börja sköta mitt hår bättre än jag har gjort innan. Mitt hår är så himla känsligt, det blir fort torrt och slitet. Men idag köpte jag botemedlet mot det, hoppas jag i alla fall! Jag köpte ett svindyrt balsam när jag var och klippte mig. Det var inte en så stor flaska och den kostade 310 kronor men det var tdligen ett drygt balsam, man skulle bara ta en klick som var lika stor som en krona ungefär. Sen skulle man ha i det i handdukstorkat hår och låta det sitta i en liten stund. Det balsam jag köpte nu är typ 10 gånger dyrare än det man köper på affären, men det på affären är utspätt med jättemycket vatten så man måste ta mycket mer av det så det räcker inte på långa vägar lika länge som det jag köpte. Jag hoppas verkligen att jag gjorde en bra affär! Sen när jag kom hem gav mamma mig 200 kronor, som bidrag till balsamet. Tack så jättemycket mamma! ♥

Senare ikväll ska jag åka till Jonas. Ska bli så mysigt så ♥

Nej, nu ska jag inte sitta här längre. Ska sträcka på ryggen och gå iväg och prata med mamma lite!

Ha det bra så länge!

Grattis lillebror!

Idag fyller min lilla lillebror 18 år. Lilla och lilla, jag blir alltid lika förvånad över hur stor han är nu. Det märks att han är äldre än förr. Det är vi väl båda två, kanske därför vi kan vara i samma rum nuförtiden utan att bråka och halvt slå ihjäl varandra. Förr var det tjaffs jämt, men inte nu. Skönt! I och för sig vore det väldigt konstigt om vi inte blev äldre och utvecklades...

 
Här har vi födelsedagsbarnet!

I alla fall har den här dagen varit något stressig för mig.
Hade tänkt att jag skulle kliva upp halv sju, så att jag kunde vara på jobbet halv åtta. Men som vanligt med mig så klev jag inte upp när klockan ringde, jag bara snoozade. Sen var klockan helt plötsligt åtta och det durrade som tusan i hela lägenheten. Eller durrade var ett snällt ord, det dånade! Dom bygger om i tvättstugan som ligger precis under lägenheten. Jag kan säga att det inte är kul att vakna till dånet av en borr som försöker borra sig igenom betongen! Det låter illa, jag blev arg! Arg på Jonas, arg på Norpan som klaffsade när hon slickade sig på sitt sår, arg på mig själv för att jag inte klivit upp än. Jag var arg på allt. Arg på att det inte fanns någon ren tallrik och sen blev jag arg på mig själv igen för att jag blev arg på Jonas och Norpan, som ju faktiskt inte gjort mig något. Dom var egentligen väldigt mysiga båda två. Men men, ibland blir man arg utan anledning.

Sen jobbade jag i alla fall, hann dock inte klart innan det var dags att åka till optikern. Så då gick jag och hämtade bilen och åkte ner på stan. Jag fick höra att jag inte ska använda linserna på tre veckor eftersom jag har fått en konstig röd prick på mitt högra öga. Antagligen har jag fått den på grund av att jag använt linserna trots att jag varit förkyld, då blir ögonen mer känsliga vilket gör att man lättare kan få skador. Så nu ska jag vila ögonen ett tag, sen blir det ett nytt försök.

Fick åka tillbaka till jobbet, jobba tjugo minuter ungefär och sen åka tillbaka till Jonas. Då kände jag mig lite smått irriterad igen, eftersom jag ju kunde ha varit klar innan jag skulle till optikern bara jag hade klivit upp när klockan ringde.

Jag hämtade Nicklas, åkte hem och gjorde lite lunch. Sen var det bara att köra igång med att garnera smörgåstårtorna som jag och mamma gjorde igår. Det var inte dom finaste smörgåstårtorna jag gjort, men dom dög och dom blev goda!

Sen kom det massa folk. Det var väldigt trevlig! Nicklas fick presenter och vi åt massa gott och onyttigt. Nu sitter jag här. Har ont i fötterna, vet inte om det beror på att jag använder "Foppa-tofflor" när jag jobbar men det är möjligt att det är dom det beror på eftersom dom är så platta och jag behöver stöd till hålfoten.

Jonas är hos Pär nu igen, dom måste ha väldigt kul när dom träffas. För han blir alltid där väldigt länge. Fick ett sms där han skrev att han kommer hem vid elva, men nyss fick jag ett till där han skrev att han blir lite längre. Så det märks väl när han kommer. Jag hinner kanske lägga mig innan. Tror jag ska lägga i duntäcket för det är jättekallt i mitt rum! Inget element på och det är ju ganska kallt på kvällarna och nätterna nu.

Men oj vilket långt inlägg det här blev! Kanske inte så intressant heller. Men nu har jag i alla fall skrivit av mig lite, och dom läste allt men tyckte det var tråkigt får skylla sig själv. Jag har inte tvingat någon :)

Här kommer lite bilder i alla fall, det var ett tag sen!

Såhär ser det ut i lägenheten...






... fast Jonas tog ner "julgardinerna" för någon dag sen och ja, TV:n är från stenåldern men den andra är tyvärr i Östersund nu.


I morse. Hur kunde jag vara arg på dom här? Så gulliga så :)

Nu kommer lite bilder från när Norpan hade blivti biten... Vissa bilder kanske är lite otäcka, men om man inte vill behöver man inte titta så noga på dom...



Slangen som dom satte in i såret





Såhär söt var hon i sin tratt. Stackars Norpan, det där var inte kul tyckte hon!

Ja, det var några bilder det :)

Nu ska jag kika på Unga mördar som jag spelade in på boxern förut.

Skriver mer en annan dag. Ha det bra så länge!


Mat på en planka...

Idag har jag varti barnvakt åt Matilda, min kusin. Vi gick på stan en liten sväng, längst tid tog det i leksaksaffären. Där fanns det mycket spännande tyckte hon! Köpte även en korv till henne som hamnade på backen, men som tur var så var det en snäll tjej som jobbade i korvkiosken så hon fick en ny.

Just nu håller jag och mamma på att förbereda plankor, vi ska äta plankstek idag. En planka står i ugnen med olja på sig, för man måste behandla dom innan man kan använda dom. Efter vi har ätit ska vi åka till Eva och låna Markus Nintendo Wee som vi ska ta med till Adele ikväll. Vi ska dit och spela och träffa dom lite. Längesen vi var där nu, så det ska bli jättetrevligt!

Nej, nu har jag inte tid med det här. Skriver mer en annan dag!

Jag, Norpan och Scrubs...

Ikväll kommer jag inte somna tidigt, är nämligen ensam i Jonas lägenhet. Eller ja, Norpan är ju här men hon är inte så mycket att prata med. Man får ju inget svar....

Jag kom på att jag aldrig sovit själv någonstans, inte helt själv. Det har alltid varit någon annan där liksom. Ska inte sova själv hela natten nu heller, Jonas kommer någon gång i natt, men jag kommer behöva somna själv. Jag ska ju upp tidigt i morgon, ska ju jobba klockan åtta! Men men, det går nog bra.

Just nu tittar jag på Scrubs. TV:n är lite sällskap ändå, något som låter och något man kan titta på liksom. Håller även på att tvätta min Bh i tvättstället, ska ta reda på den innan jag lägger mig in sängen. Ska göra det nu.



Då var det gjort. Nu ska jag stänga av den här apparaten och krypa ner i sängen. Läsa lite i boken och kolla på TV tills jag somnar. Den får stå på, Jonas får stänga av när han kommer! Har även försökt gjort lite mysigt här med värmeljus, dom får brinna tills dom slocknar.

God natt allesammans. Skriver mer en annan dag.








Känsliga läsare varnas!

Jaha, då blev det jobb hela den här veckan också då :) Money, money, money!

Norpan är ju med mig och Jonas den här veckan, idag fick hon vara själv hemma hos mig i Hög eftersom Jonas skulle till Pär. Norpan gillar inte att vara själv, hon "grinar" när man går. När man inte är där vet jag inte vad hon gör, men jag blir inte förvånad om hon ylar till och från hela tiden. Idag när jag kom hem från jobbet blev hon så glad! Jag har aldrig sett en gladare hund! Hon for runt som en studsboll i hallen och gnällde, fast på ett glatt sätt. Vi gick ut och hon gick raka vägen fram till bilen, ställde sig med framtassarna mot förardörren och försökte titta in genom rutan. Hon skulle antagligen kolla om Jonas var med. Men det var han ju inte. När vi kom in igen gick vi upp för att jag skulle prata med Nicklas, då kräktes Norpan på hans matta. Jag sa något i stil med: Men Norpan, usch fy vad äckligt. Jag sa det inte på ett argt vis, men det lät antagligen anklagande för då gick Norpan in i gästrummet och in under en av sängarna där. Hon stog där under och skämdes. Stackars lilla hund, inte kunde väl hon rå för att hon kräktes. Men jag tyckte det var lite äckligt, men det var bara att ta på handskarna och bita ihop.

Ska väl gå en sväng med henne sen, så att hon får lite frisk luft. Men just nu orkar jag inte gå. Tänkte gå om ett tag, för då kan jag gå tills jag möter mamma och pappa i bilen och så kan vi åka med dom tillbaka.
Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, ringa till My sen kanske och höra om vi ska ses. Får se hur det blir... Ska i alla fall åka till lägenheten senare, ska sova där. I morgon ska jag jobba först, lovade att komma före åtta. Så då är det väl bäst att göra det också då! Sen efter jag har jobbat ska jag träffa Carro, får se vad vi hittar på.

Nej, nu ska jag försöka hitta på nåt annat att göra.

Ha det bra!

Mer jobb!

Jaha, då ska man jobba i morgon då. Chefen ringde förut och frågade om jag kunde det, hon visste inte hur många dagar det blir men i morgon i alla fall. Sen får jag se hur det blir. Känns lite jobbigt att inte veta hur många dagar man ska jobba, men jag får vara nöjd att jag får jobba en dag i alla fall. Alla dagar jag får jobba är bra, oavsett om det är några dagar eller flera veckor! :)

Nu sitter jag och Jonas och tittar på film, äter godis och har det mysigt. Bredvid oss ligger lilla Norpan och myser på en filt. <3

Nej, nu börjar väl filmen snart igen!



Moving back in...

Nu sitter jag i lägenheten för första gången på länge. Vi har tagit hit lite saker nu igen så att man kan vara här. Innan var det nästan helt tomt, det som stod kvar var sängen, soffan, soffbordet, ett annat bord och en fåtölj. Men vi hade inga tallrikar, bestick, glas och annat sånt som man behöver för att det ska fungera att bo här. Nu har vi tagit hit det igen så nu kan man ju faktiskt vara här lite!

Just nu håller Jonas på att dammsuga, han ligger på golvet och dammsuger under sängen. Ser lite kul ut faktiskt :) Klockan 16 ska vi tvätta, sen måste vi försöka få ihop någon middag också.

Läste Carros blogg nyss, gud vad gott med smörgåstårta! Det vill jag också ha. Brorsan fyller snart år, det kanske blir smörgåstårta då? Man kan ju hoppas! Läste också att hon är sjuk, jag som tänkte att vi skulle hitta på något i morgon. Så vi får väl se hur det blir med den saken. Jag ska nog gå till Arbetsförmedlingen i morgon också, ser inte fram emot det! Det låter på alla som att det är värdelöst, men jag måste ju gå dit för att jag ska kunna avgöra vad jag tycker.

När vi har tvättat åker vi hem till mamma och pappa. Norpan är här så hon får också följa med. Ta skydd alla katter!

Nej, man kanske borde ta och hjälpa älsklingen lite? Han är ju faktiskt sjuk också, hostar lungorna ur sig!

Skriver mer när jag har tid. Idag, i morgon eller en annan dag!

Om det fungerar återstår att se...

Vet ni vad jag gör nu? Jag sitter med en sån där Abtronic, en magmuskeltränare från TV-Shop. Jonas mammas gubbe, Folke, har köpt en sån och nu låter jag den träna mina magmuskler. Det vibrerar på bra, men jag tycker inte det känns som att musklerna dras ihop. Mer som om någon pickar hårt på mig och så vibrerar det jättemycket. Eller om jag känner efter så känns det nog i magmusklerna att dom dras ihop men inte så som man ser på reklamen. Men fungerar det är det ett väldigt bekvämt sätt att träna, inte ett dugg ansträngande!

Träning som passar mig. Fast Friskis & Svettis är väldigt kul det också! :D

Chockuppvaknande!

Vi åkte till Storån igår, var trött på marknaden och så ville Jonas kusinbarn vara där med honom. Så då begav vi oss till lugnet.

Visst var det lugnt, kvällen spenderades i badkaret och i soffan. Kollade på Mamma Mia, Abba-låtarna är väldigt bra faktiskt! Sen blev det god natt vid tolv, efter att ha tittat på SOS(Stig-Helmer och Ole ni vet...).

I morse fick man inget trevligt uppvaknande. Jag låg och sov och så kom Jonas upp och sa att Norpan hade blivit biten av en hund. Inte vilken hund som helst heller utan en Grand danois! Lilla Norpan, biten av en jätte. Så då blev det till att åka i ilfart till Hede, 12 mil härifrån. Aldrig har det väl gått så fort dit! Det såg ut som att hon blödde jättemycket, och eftersom hon hade blivit biten i magen tänkte vi att det var bäst att skynda oss. Sen visade det sig att det inte var riktigt i magen, utan där revbenen skyddade. Tur var väl det!

När vi kom fram fick vi vänta en stund för veterinären hade inte kommit dit, tydligen hade Cecilia och hon bestämt halv ett och vi var där tolv. Men vi ringde och så kom hon efter en stund. Då fick vi börja med att väga Norpan, hon vägde 6,3 kg. Ungefär som våran största katt! Sen fick vi gå in i ett rum och lyfta upp henne på ett bord. Veterinären tittade lite och rakade bort pälsen i området kring såren. Det var som två djupa hål, såg lite läskigt ut. Veterinären tog en stålpinne, ungefär lika grov som en sådan där som man känner på potatisen med, och körde in den i hålet. Hon körde runt med pinnen för att se hur djupa fickor det hade blivit. När hundar blir biten rycker dom ju till och då lotsnar huden från vävnaden och det hade det gjort på Norpan. Så hon hade som en ficka under huden som var ca 15*15 cm. Stor ficka alltså! Norpan var så himla duktig, satt helt stilla. Vände sig om en gång för att visa att det gjorde ont. För att vara säker på att bettet inte hade krossat något revben eller punkterat lungan röntgades Norpan, men det visade att inget av det hade hänt. Sen fick Norpan en lugnande spruta så att hon somnade och så satte veterinären in en slang som dränage. Om man inte hade satt in slangen skulle det ha samlats vätska innanför huden och bildats en böld, men nu rinner vätskan ut istället. Hon fick antibiotika och smärtstillande också.

Det som gäller nu är att hålla såren rena och att ge henne smärtstillande och mer antibiotika. Det ska göras hemma så nu ska Jonas ta hand om Norpan i några dagar. Hon ska ha en tratt också, så att hon inte ska slicka på såret och bita bort slangen. Men när vi provade den så blev hon som förstenad, hon rörde sig inte ur fläcken. Norpan är envis, så vi får se hur det går med den där tratten!

Working out

Snart ska man iväg och träna då! Yippie! Jippi? Yippie? Hur fasen stavar man det då? Aja, kul ska det bli i alla fall. Känner mig så peppad. Kommer antagligen vara helt slut efteråt men jag kommer att känna mig nöjd med mig själv!

I morgon ska jag jobba tre timmar mer än jag gjorde idag. Mer pengar. Det är ju bra! Märkte precis att jag bara har en tredje del av den förra lönen kvar, och då har det bara gått ungefär sex dagar sen jag fick den!

Sen måste jag ju säga grattis till min älskling också som klarade CE-kortet idag! Bra jobbat! :D

Nej, nu ska jag leta lite träningskläder!

Ha det bra så länge!