Alla julklappar är köpta och mina ben är som spagetti efter 75 minuter Skivstång/Kondition...


Fy vad länge jag sov idag! Men skönt var det kan jag säga. Vaknade av att Jonas ringde. Tur var väl det, annars hade jag väl sovit till tre eller något sånt.

Kvällen igår var kul. God mat, trevliga människor, ett "äventyr"och en film. :)

Idag blir det en fixar dag. Jag ska städa mitt rum och sätta upp nya gardiner och julstjärnan och så. Städas kan verkligen behövas! Jag har en hel hög med kläder på soffan, vem vet, jag kanske hittar något där som jag inte visste att jag hade? Det finns nog en del damm under sängen också...

Ikväll blir det nog mys i lägenheten. Hyra film, äta något gott. Dricka glögg kanske? Det är ju faktiskt första advent idag.


Jag kanske ska tillägga att julgransklädning inte var den enda
arbetsuppgiften jag hade under sju timmar...


Klockan 06.00 var det dags att kliva upp. Usch vad tidigt det kändes! Jag låg kvar till tio över ungefär, sen klev jag upp. Jag lyckades till och med äta gröt innan jag åkte. Trodde jag skulle vara jättetrött på jobbet men det gick riktigt bra. Fick en lite ovanlig uppgift idag, jag skulle nämligen klä en julgran. Visst är det kul med omväxling, men man kan inte direkt säga att man fick den där mysiga julstämningen som man får hemma. Det är inte direkt samma känsla i en korridor och en plastgran som hemma i det julpyntade vardagsrummet med en riktig gran.

Klockan 14.00 hade jag jobbat klart. Då åkte jag hem till Carro och bytte om. Jag kände inte så stor lust att gå på stan i mina städkläder... Handlade en del grejor: en julklapp till Jonas, inneskor som jag ska ha när jag jobbar, en mascara och saltvattenspray. Den där sprayen vet jag inte riktigt hur den fungerar men det står att man ska få en ruffsig strandlook. Vi får väl se hur det går :)



Vaccinering. Jag säger bara aj aj aj. Fy vad jag har ont i armen alltså. Jag kan ju knappt få på och av mig kläderna! Även fast det har gått två dagar nu...

Idag har vi fixat i lägenheten. Hängt upp julgardiner, julstjärnor och lagt på en julduk på vardagsrumsbordet. Det är så mysigt med julpynt och sånt tycker jag. På något vis känns det tryggt. Jag vet inte varför, det bara känns lugnt liksom. Kanske är det allt det röda? De extra ljusen? Jag vet inte, men mysigt är det i alla fall.
Vi ska ta fram tomtar och så också, men det får vänta tills det är lite närmare jul. En tomtegrej kunde jag inte låta bli att ställa fram och det var en ljuslykta med tomtar på. Men den ställde jag fram mest för att jag tog bort en annan ljuslykta som inte passade till det röda. Vi ska även ha en julgran, i plast. Men den ska vi också vänta med.

Norpan är här med mig. Det var hon igår och i natt också. Jonas kom hit igår kväll också, så vi var tre stycken som ville sova i sängen. Men Norpan gav upp och la sig på ett täcke på golvet istället, med en av mina koftor som täcke. Vid tre tiden på natten hörde vi hur hon går omkring på golvet. Hon ville gå ut. Det var bara att ta på sig morgonrocken och gå ut det. I kolmörkret, usch! Duntäcket har nog aldrig varit skönare att krypa ner under sen...
Men jag antar att jag får skylla mig själv, eftersom jag innan jag gick och la mig inte väntade på att hon skulle uträtta alla sina behov under den lilla kvällspromenaden...

Imorgon ska jag jobba. Hade även fått ett brev hem där det stog hur mycket pengar jag får i morgon. 1409 kronor in på kontot. En del av dem ska nog användas till ett par nya stövlar. Har tänkt mig ett par med högt skaft, men jag vet inte hur det blir. Risken finns att mina ben kommer att se ut som att dem tillhör en tax.


- Birgitta heter jag, Josefine Sand heter du. Här verkar det ju inte vara några problem.
- Förutom att jag är spruträdd.
- Då gör vi det nu.

Pang poff sen var det gjort!

Sprutan är tagen och nu känns det rätt bra. Förutom att armen gör ont. Men det kan jag stå ut med!
Jag var nervös som tusan, flera veckor innan. Skulle jag eller skulle jag inte? Tillslut fick det vara nog med funderandet, jag bara gjorde det.

Var till Carro en sväng förut. Åkte hem vid tre eftersom Nicklas ringde och ville ha skjuts. Själv började jag känna mig rätt trött (efter sprutan kanske?), så det passade ju bra då.

Nu gör jag mest ingenting, sitter och tycker synd om mig själv för att det redan gör ont i armen. Stackars dom som är runt om mig nu, vilket gnäll dom kommer behöva stå ut med! Jag är rätt bra på att gnälla...

Var ute med Norpan förut, då ringde Lena och frågade om jag kan jobba på fredag. Så det ska jag göra, sex timmar tror jag? Pengar!

På lördag ska vi i familjen till Sundberg´s. Det ska bli kul, riktigt längesen jag träffade dom nu. Längtar lite efter Ellinore faktiskt. Jag antar att det inte kommer vara så länge till som hela familjerna umgås eftersom vi "barn" börjar bli stora nu. Men vi har alltid umgåtts på det viset, så jag kommer att sakna det i så fall.

Ja ja, nu får det vara nog för idag!


<3

Jag skrev nyss ett ganska långt inlägg, men det försvann spårlöst helt plötsligt. Så nu orkar jag inte skriva om det. Här kommer det kortfattat:

Begravningen gick bättre än förväntat. Den var väldigt fin och Linnéa sjöng som vanligt jättebra.
Kvällen spenderades framför Tv:n med mamma, mormor och senare även Jonas. Det var en skön avslutning på en jobbig dag.

En dag som för övrigt verkar ha tagit mer på mina krafter än jag trodde. Idag har jag varit väldigt trött, somnade helt plötsligt och sov i mer än en timme. Antar att alla spänningar släppte.

                                                                                            Nu väntar ett varmt och skönt bad. Härligt!


Jaha då har man gjort av med pengar igen då!

Var jätteseg i morse, låg i sängen till tolv och bara myste på. Men då fick jag ett sms som fick fart på mig. Carro undrade om jag ville äta med henne och Linnéa på Jambo. Jag frågade när och hon sa typ nu. Så då var det bara att kliva upp! Fort som tusan drog jag på mig kläderna och åkte. Gott var det och riktigt trevligt sällskap. Efter lunchen (frukosten för mig), blev det en sväng på stan.

Jag köpte:

* Blutsaft = 179 kronor
* Tunika = 150 kronor. Den var på rea, snygg och speciell på något vis. Jag måste nog slänga in ett kort på den, kan inte förklara hur den ser ut...

Med blutsaften hoppas jag bli piggare, jag behöver nog lite järn i mig. Det är inte kul att alltid vara såhär trött. Dels beror det nog på järnbrist, dels på att jag nog sover för mycket och på fel tider.

Nej, nu blir det 2 ½ män, senare blir det Bonde söker fru och Grey's anatomy.



Ja, det syns kanske inte så bra, men såhär ser den ut i alla fall. Tunikan, eller vad man ska kalla den, alltså.


Vissa pratar om den "röda tråden", någon sådan har jag sällan...

Då var träningen avklarad, så även middagen.

Köttbullarna är också gjorda. Jag kan ju inte precis säga att det var dom snyggaste jag har sett, men gjorda är dom. Hoppas att dom är goda nu bara :) Hälften av köttfärsen blev dock kvar, orkade inte göra av allt eftersom att den första satsen blev ca 60 stycken. Så nu ligger resten i frysen och väntar på att bli köttfärssås eller något annat gott!

Träningen gick riktigt bra idag fasktiskt. Kände mig laddad, kom dock lite sent... Men det var det värt, för nu känns det bättre. Det är så skönt när man känner att man börjar orka mer. Min axel är ganska bra nu så nu klarar jag t ex av att göra armhävningarna. Klarar mer av allt, blir inte lika slut! I like it!

Just nu sitter jag och kollar på Ullared medan Jonas diskar. Han är så snäll och duktig så :) Ullared, inte sånt bra program egentligen men det är lite kul att se hur knäppa människor det finns.

Ser fram emot ett varmt, skönt och avslappnande bad nu. Ska tappa upp vatten så att badkaret är fullt när Ullared är slut. Då ska jag krypa ner och läsa en bok. Det som är dumt för mig när jag badar är att jag ligger kvar tills jag nästan inte kan andas, så att jag nästan svimmar. Men då, då är det dags att tvätta sig och tvätta håret. Alltså måste man klara av att stå där och duscha också när man nästan svimmar. Ja, jag vet, ta lite kallare vatten. Men det är skönt när det är varmt, man blir mer avslappnad då. Men jag har faktiskt börjat lära mig att inte ta lika hett vatten. Jag hoppas att jag får till lagom temperatur idag också! Det återstår att se.

I morgon kommer jag att bli klar med städningen av farfars lägenhet i alla fall. Det känns bra. På fredag är det begravning. Jobbigt, men ändå skönt att få det avklarat.

Oj just ja, nu kom jag på att jag ju har lovat att göra en Åre-mössa till min faster. Tänkte att hon skulle få den på fredag. Det är väl bäst att jag sätter fart då!

Adios Amigos!


Ska snart iväg och träna, känns skönt! Man känner sig så nöjd efter ett träningspass tycker jag!

Sen ska jag och Jonas fixa lite mat, köpte jättemycket köttfärs idag som vi ska göra köttbullar av. Så vi ska göra det och frysa in, så är det bara att ta fram ochg värma när man behöver. Vi ska göra mat till ikväll också, men det blir inte köttbullar. Köttbullarna gör vi efter middagen. Ja, det kanske är dumt att inte äta köttbullar när man ändå håller på men då blir det ju mer kvar till sen om man inte gör det.

Nej, nu ska orkar jag inte skriva mer idag. Gör det en annan dag istället. :)

Svarta byxor blev det i alla fall. Det känns bra att jag äntligen hittade ett par som passade! Det hör inte till vanligheterna. Såg även ett skitsnyggt halsband på den affären, Hollywood, som jag vill ha! Jonas, ge mig det i julklapp snälla! :)

Köpte ingen mascara, det blev en grå Puma tröja istället. Den var så skön och dessutom på rea, så då slog jag till! Det var egentligen en killtröja, men vad gör det om hundra år?

Nej, nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Lovely!

Så skönt med sovmorgon! Idag ska jag inte göra något som har med städa att göra i alla fall!

Om en stund ska jag åka in till stan med mamma. Vi ska leta efter kläder att ha på farfars begravning som är på fredag. Jag ska köpa ett par svarta byxor i alla fall, för det behöver jag sen också inte bara till begravningen.
Ska även köpa en mascara, kanske inte just till begravningen men ändå liksom.

Vid sex tiden ikväll ska vi åka och äta försenad farsdagsmiddag. Det blir en väldigt lugn dag och kväll! Ska bli skönt!

Nej, jag har inte mycket att skriva.

Funderar på om jag ska ta vaccinet mot Svininfluensan ändå. Men jag tvekar. Ska jag eller ska jag inte?


Idag har dagen spendrats i farfars lägenhet. Jag håller på att städa ur den. Mamma, Pappa, Monica och Curt var och städade bort alla möbler och kläder i helgen, så det är fritt fram för mig.

Var där i drygt fyra timmar och på den tiden hann jag bara med ett rum! Men det var mycket torkande! Man måste ju vara exra noga när det är "flyttstädning" eftersom att någon annan ska flytta in. Så jag torkade garderober och lådor. Persiennerna och lister mm. Phu, det var jobbigt! Dammsög och torkade golv också. Plus dammade taket. Oj vad kul att läsa va?

Jonas var snäll och kom med mat till mig :) Gullig pojkvän man har! Han hjälpte även till att öppna några fönster som jag inte fick upp.

Vid fyra bestämde jag att det fick räcka för dagen. Åkte jag då skulle jag hinna till Friskis & Svettis till klockan fem för då var det ju medelpass. Trodde jag. När jag kom dit tio i fem visade det sig att de inte alls var medelpass, det var Core. Så då fick det bli det istället. Jag kommer nog att ha träningsvärk i morgon.

Ska iväg och jobba, städa alltså, i morgon. Ska vikariera i åtta timmar på CUL. Ska börja halv sju! Vet inte när jag var vaken så tidigt senast.

Efter jag har jobbat ska jag skjutsa mamma och en arbetskompis till henne till tåget. Dom ska till Östersund på kurs.

När jag har skjutsat dom ska nog jag, Linnéa och Carro åka iväg och simma. Skönt :)

Nej, nu får det räcka för idag! :)




Då var man hemma igen.

Det är ju farsdag idag, så självklart har pappa blivit lite uppvaktad. Ska även iväg och äta den obligatoriska farsdagsmiddgen någon dag. Vi går alltid ut och äter i samband med mors- och farsdag. Så mysigt :)

Jonas har åkt till lägenheten, han håller på och skruvar ihop köksbordet. Ska bli spännande att se hur det blir!

Nej, jag har verkligen ingen lust att skriva nu. Så kan det vara ibland!

I väntan på maten...

Skriver att snabbt inlägg i väntan på maten. Min mage skriker efter mat!

Vi är i Storån i helgen. Jonas syster och deras kusin Adele+hennes kille Niklas är här. Trevligt med lite folk! Senare, efter maten, ska vi gå bort till Astrid och Fred (Jonas moster och hennes gubbe). Det är där Adele och  Niklas är och hälsar på. Vi ska spela lite spel och umgås :)

Nej, undrar om det inte börjar bli mat nu snart? Tror jag ska gå och väcka Jonas som ser ut att sitta och sova i soffan! :)


Oj oj oj vad länge man kan sova ibland! Idag klev jag inte upp fören tolv... Men nu är jag vaken. Sitter dock i morgonrock fortfarande men den ska väl bytas ut mot kläder snart.

Mamma bad mig tvätta lite om jag var hemma så det håller jag på med nu. Tror jag ska passa på att göra en ansiktsmask innan det är dags att hänga tvätten, känns som att det nog skulle behövas!

Idag ska jag iväg och simma med Carro. Vi ska åka till Delsbo, men dom öppnar inte fören 16.00 så det får bli efter det då. Innan måste jag hinna lite saker. Jag ska lämna tillbaka en bok som skulle tillbaka igår egentligen och så måste jag åka till lägenheten en sväng och kolla på en ram som vi har köpt. Vi märkte nämligen att det inte var något glas på den, och det brukar det väl ändå vara på en ram? Den var inte billig heller, så man tycker ju att det borde vara glas då! Måste kolla vad det står på den så att jag kan tala om måtten när jag ringer till IKEA och frågar hur det ska vara. Dom kanske hade missat glaset på just den jag tog, vem vet? Det kanske är bäst att kolla lite nogrannare så att det verkligen inte finns något glas, det kan ju vara gömt mellan några kartongbitar för att skydda glaset också. Jag vet inte?

Vi, jag och Jonas, var på IKEA i måndags. Vi handlade lite saker till lägenheten.

* Köksbord
* Pallar som vi ska ha istället för köksstolar. Köket är inte så stort, då är det bra med pallar som man kan gömma helt under bordet.
* En möbel till hallen, vet inte vad man ska kalla det. Som en byrå, fast med dörrar istället för lådor.
* Svart ram som jag ska använda till ett kollage jag ska göra. Det ska hänga på väggen vid sängen.
* En rund, riktigt grön, badrumsmatta.
* Diskborstar
* Påsklämmor

Ja, det var väl det vi köpte. Det kommer bilder på det när allt är monterat och klart.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och göra mig i ordning. Måste ju packa ner det jag behöver på badhuset också!


I morgon ska jag ta tag i allt igen. Då ska jag bli noga!

Det har ju gått nästan en vecka sedan tjejmiddagen, men här kommer i alla fall några bilder från den!




Carro flirtar med kameran.



Linnéa försöker få en spark, först lyckades det inte så bra men tillslut så!



Linnéa försökte gömma sig bakom dörren, det fanns bara ett problem.
Dörren var i glas...



Vaddå, jag har inte gjort något?!



Det här måste vara den snyggaste bilden som finns på oss...

Ja, det här var bara några av dom. Men ja, det får räcka just nu! :)


Vad jag kan komma ihåg så har jag inte skrivit något om Halloweenmaskeraden? Har jag det så får ni läsa det igen...

Dagen började med stan. Vi var på Dollarstore och letade lite grejor. Vi köpte bland annat ett varsitt armband med "piggar" på. Vi skulle ju vara hårdrockare, alltså måste vi ju se lite hårda ut tänkte vi. Letade även ett svart läppstift, men det fanns inte. Inte i någon av affärerna jag letade i! Det var omöjligt så jag fick ge upp tanken på svart läppstift. Fick dock ett tpis om att ta eyeliner på läpparna, så det blev till att prova det!

Vid halv fyra åkte vi ut till Norsta och åt mat. Hämtade även Micke som också skulle med på festen. Sen begav vi oss till lägenheten igen för att göra oss i ordning.

Sju började festen, den var riktigt kul med massa lekar och trevliga människor! Vi kom inte hem till Hudik igen fören halv fem på morgonen! Då var sängen väldigt skön...

Såhär såg vi ut hela kvällen:





Jonas the hardrocker!



Jossan the hardrocker!



Micke the munk






Typiskt, nu hamnade bilderna inte i riktigt rätt ordning. Men så här såg vi ut i alla fall! :)