Då sa det tappre siste mohikanen...

Nu är jag så himla sugen på att kapa håret ytterligare!
Det vore så skönt och jag känner för att prova nåt nytt igen...
Tur att det är vinter, då kan man ha mössa på sig hela tiden om det inte skulle bli bra! ;)
Lite mohikan-frilla över det hela kanske, men ändå inte. Men kortare på sidorna liksom och lite längre på.
Svårt att tänka sig själv i kort hår, men det är ju så snyggt på andra! Så även kanske på mig?

I morgon ska jag till kusin Matilda på kalas. Hela 9 år fyller hon! Oj oj :)

På torsdag ska jag till Carro och Ebba. Vi ska käka morötter och gå på promenad heeeela dagen. Eller hur var det nu? ;) Lär nog bli en hel del skitsnack också! ;) Mys ♥

Nej, man kanske ska ta och bädda ner sig bredvid Jonas snart? :)

Vem?

Fick just en anonym kommentar...
Det stog jättebra saker i den!
Men det fanns inget namn, ingen blogg och ingen mail. Men någon som ville hjälpa mig att reda ut lite.
Vem kan det vara som kan så mycket? :)


"Det ser ut som du ska ut och pölsa (ja pölsa) i snön" - C ;)

Nu kanske det ska gå att få till ett inlägg som det ser ut.
Det har krånglat massa nu ett tag när jag ska försöka att skriva, jag bara loggades ur hela tiden.

Okej... Jag kanske inte försökte sådär jättemycket... Typ en gång och då blev det så... För ungefär en vecka sen... Antagligen mer... Men det var ju helt omöjligt liksom!

Hehe.

Ja, men nu skriver jag i alla fall.

Igår låg jag däckad i soffan hela dagen, sov nästan tre timmar mitt på dagen trots att jag sovit ca tio timmar under natten också. Men jag hade så jäkla ont i halsen och jag orkade ingenting. Idag känns det bättre så antagligen behövde jag väl vila mig. Men hur det blir med träningen till veckan får vi se, vill inte träna när halsen känns såhär. För ont gör den fortfarande.

Nog om förkylning!
Fick ett mail av Marie häromdagen, hon tyckte jag skulle registrera mig på rekryteringsenheten. Det är en grej dom har på kommunen där man står som vikarie och är beredd att hoppa in när det fattas personal på förskolor och fritids. Dom har även för omsorg. Men jag var mer intresserad av dagis, så jag registerarde mig på den delen som är för förskolor och fritids.

Jag har ju bestämt att jag ska börja plugga nu igen, men inte fören till hösten så det är ju nästan ett år dit. Fram tills dess måste jag ju ha något att göra.
Som det är nu är min enda inkomst dom pengar jag får för dagarna då jag städar. Hur mycket jg får jobba är väldigt olika från vecka till vecka och månad till månad. Jag får inga pengar från arbetsförmedlingen än, det kommer i slutet av november eller december. Jag är lite osäker. Det som är så dumt är ju också att jag inte får jobba för mycket, för då får jag inga pengar av arbetsförmedlingen. Men jobbar jag inte nu, då får jag ju inga pengar alls dom här månaderna innan jag börjar få pengar därifrån. Knäppt system!

Jag tänkte att eftersom läget är så nu att jag har bestämt mig för att plugga, och att jobben inte precis finns i överflöd, så kan jag ju kanske få mer extra jobb genom rekryteringsenheten och då kanske klara mig på dom pengar jag får för att jobba extra där och med städningen. Det känns liksom inte lika viktigt att få ett "riktigt" jobb nu när jag tänker börja plugga.

Vad tänker jag börja plugga då?
Ja, det vet jag inte riktigt än. Men jag har vissa funderingar.
Att jag vill jobba med människor, det VET jag. Men frågan är bara på vilket sätt och i vilken ålder som människorna ska vara.

En fundering går till Socionom (igen), med inriktning på allmänt socialt arbete. Programmet är på distans till Gävle och är på 210 hp, alltså 3 ½ år. Det var jag ju inne på direkt efter gymnasiet också. Då i Östersund. Men då ångrade jag ju mig. Jag visste inte om jag skulle klara av missbrukare och så. Fast mest kanske det var att jag nog egentligen inte ville flytta till Östersund...

En annan fundering går till Mittuniversitetet i Sundsvall. Ett program som heter "Programmet för psykisk ohälsa - särksilt komplicerad problematik". Det är på 120 hp, vilket motsvarar två år. Jag älskar psykologi och det känns skönt att utbildningen bara är två år. Jag vill hjälpa människor och jag tycker att det är intressant hur människor fungerar. Men vad kan man jobba med sen?

Ännu en annan fundering går till förskollärare. Vet inte vilka skolor som har den utbildningen. Men jag älskar ju barn! Så på så vis vore det ett roligt jobb att ha. Fast hur kul är det att jobba på ett dagis sen i framtiden när man har egna barn?

Ja, det är många funderingar. Tur att jag ska till en studievägledare snart som kanske kan svara på några av mina frågor.

Vad tror ni jag skulle passa att jobba som?Förra helgen var jag i Sundsvall med Sara hela helgen! Vi hade det hur bra som helst. :) Men det tänker jag göra ett eget inlägg om någon dag när jag har bilder på datorn att ladda upp.

Jag och Jonas är i Storån. I morgon åker vi hem, för klockan tre ska jag på arbetsförmedlingen. Det är då ett jäkla rännande dit! Till arbetsförmedlingen alltså...

Nej, nu ska jag sluta skriva här innan tangenterna kokar.


Det ser jag fram emot!

Jag längar så mycket tills det blir fredag! För då börjar min och Saras helg på hotell! :)

På fredagen ska vi äta middag med Saras gamla rumskompis + hennes kompis. Jag har nog inte träffat någon av dom, men det blir säkert trevligt!

På lördagen åker vi ut till Birsta och kikar lite. Där blir vi nog stor del av dagen! :)

Vi ska ju såklart njuta av hotellfrukosten också! Finns det någon bättre frukost än den som är på hotell?!

Kul va? :D

Ja, man kanske skulle ta och köpa sig ett hus...

Åh, jag har hittat ett hus som jag vill ha!
Satt och kikade runt lite och där var det! Det ser jättemysigt ut! =)
Tre rum + gäststuga, bastu, vedkamin, jacuzzi i badrummet. Huset ligger inte allt för nära andra hus och dessutom bara 100 meter från vattnet där man kan ha sin båt. Priset ligger under 500 000 kronor! Och det ser fräscht ut! Bara 90 kvm, men det är ju rätt lagom!

Tänk om man hade pengarna...