Ca två veckors uppdatering!

Nu kanske man ska ha tid att skriva några rader om de föregående veckorna! Känns dumt att sitta inne när det är så fint väder ute, men nu ska här skrivas blogg!

Fredag 12 juni.
För vi har tagit studeenten, fy fan vad vi är bra!
Ja, då var det gjort. Studenten är tagen. Men det känns ändå inte som det. Känns som att det inte var studenten som inträffade när vi gick där i tåget och skrek oss hesa. Vi på samhälle fick ju ta i för kung och fosterland för att det skulle höras att tåget fortfarande gick förbi, all stämningsfull musik nådde inte bak till oss så vi fick skapa stämningen själv. Jag hade gärna hört de pampiga trumslagen och trumpeterna, istället blev man döv av någons visselpipa. Men glada var vi ändå!

Morgonen spenderades hos Emma i Delsbo. En riktigt mysig champangefrukost med nybakat bröd, juice, ägg, jordgubbar, chocklad, champange och en kräkandes liten hund. Vi blev fotograferade, Emma ska skicka bilder senare så kanske ni får se någon. Jag fick en jättefin text om vänskap, och ja, en vänskap som vår är värd mycket! Sedan blev vi hämtade av en äldre man, vi fick åka en riktigt gammal amerikanare. Färden gick först förbi Borgarparken, för att visa mannen vart han senare skulle hämta upp Emma. Själv åkte jag världens coolaste gröna bubbla som Jonas och pappa hade pyntat så fint med björklöv, syrener och blå o gula ballonger.

Rektorn pratade, betyg delades ut. Sedan var det dags att gå ner till Glysis, därifrån gick tåget 12.30. Familjen, släkten och vännerna hängde på mig massa blommor och gosedjur. Det blev tungt på slutet.
När jag kom hem väntade ca 35 personer på mig. Eller ja, alla hade inte kommit då men det var ungefär så många vi blev tillslut. Vi åt jättegod mat och tårta. Tack mamma och pappa! Och Anki, som var vår "hushållerska" för dagen.
Presenter öppnades. Jag fick massa fina saker, bland annat en bärbardator ( av mamma, pappa, nicklas o farfar), en digital kamera ( av moster Eva m. familj, morbror Mats o mormor). Fick även glas, en ring, presentkort, stavmixer, pengar, en blomma, en fruktskål och en Gotlands-resa. Resan fick jag av Jonas, vi åkte iväg dagen efter studenten!

Vissa åkte hem tidigt, andra stannade länge. Hur som helst var det jättekul att så många kom. Jag är verkligen jätte tacksam för alla fina presenter och för att ni kom.

När det var dags att sova stupade jag av trötthet i säng, med stora skavsår på hälar och tår. Tacka vet jag Compeed!

En ny kamera tänker ni, då kommer det kanske bilder också? Ja visst, men inte idag. Jag har inte lagt in korten på datorn än, och det har jag inte tid med just nu heller.

Lördag 13 juni.
Då bar det av till Gotland. Gojko och Karro hämtade oss hemma hos mig i Hög ca 05.30. Det är ganska tidigt med tanke på att jag varit uppe ganska innan dagen innan och firat min student. Jag sov mesta delen av resan ner till färgan. vaknade när vi nästan passerat Stockholm. Trots att vattnet låg lugnt gungade båten rätt mycket, jag var lite rädd att göra bort mig och kräkas där i restaurangen vi satt i men det gick bra som tur var. Vi var ute på däck och tittade, men vädret var inte så fint då så det blev ingen lång vistelse där uppe.

När vi hade åkt av båten började vi jakten på huset där nyckeln till vår stuga fanns. Vi hittade dit, och fick sedan en guidning rakt ut i skogen till där vår stuga fanns. En liten brun stuga, utan rinnande vatten och toalett. Men den var mysig, men öppenspis, uteverandra med infravärme och utsikt över havet. Vi ställde in sakerna och tittade runt, sedan åkte vi in till Visby och handlade. Sedan tillbringade (heter det verkligen så?!) vi resten av kvällen i stugan och nere vid stranden.

Sammanfattning av Gotlandsveckan.
Vi gjorde allt möjligt där nere på Gotland. Det var fint väder varje dag, regnade inte mycket alls. Bara lite grann en dag eller så. Vi gick mycket inne i Visby. Tittade i affärer och så. Åt mat. Mycket pengar gick det! För att ni enklare ska se vad vi gjorde ska jag göra en lista över alltihop. Men det blir inte uppdelat på dagar, eftersom dagarna när man är på semester lätt flyter ihop!

* Åkte till Fårö. Tittade på raukar och stränder.
* Spelade äventyrsgolf, jag förlorade!
* Åkte upp på en klippa, Jonas stog längst ut, han la sig ner och jag var livrädd att han skulle ramla ner. Stackars honom som har en hysterisk flickvän!
* Åkte runt på olika ställen på Gotland, för att få se lite mer av ön.
* Gick en rundtur i Lummelundagrottan. Gummistövlar på, det var vatten i grottan!
* Knäppte massa kort!
* Grillade mycket korv. Och eldade (iaf Jonas och Gojko) massa skräp.
* Red islandshäst. Gissa om jag hade ont i rumpan dagen efter?

En grej måste jag skriva lite längre om, och det var när vi skulle gå till ett ställe där de hade sagt att det skulle finnas en dusch... Mannen som hyrde ut stugan sa att om vi följde stranden ca 2 km (eller vad han nu sa) så skulle vi komma till Lickershamn, där skulle det finnas en dusch att låna. Så en morgon efter frukost bestämde vi att vi skulle gå dit och duscha. Vi packade duschgrejer och gick. Vi gick och vi gick och vi gick. Vi kom fram till ett ställe där det såg ut som att vi inte skulle komma längre, men vi tog oss förbi klipporna och fortsatte längs den steniga stranden. Vi gick och vi gick och vi gick, tvärstopp! Jaha, vad gör vi nu? Till vänster fanns havet, till höger en BRANT(!) slänt med jord. Vi valde slänten med jord, Gojko och Karro tog sig up först. Efter dem gick jag, Jonas fick gå sist så att han kunde fånga mig om jag ramlade. Arg som ett bi försökte jag kravla mig upp, det fanns inte mycket att hålla sig i, bara någon rot här och där. Dum som jag var hade jag foppa-tofflor, inte världens bästa klättringsskor precis! Men klättring hade jag dock inte räknat med när vi gick heller, men ja, det var ju så det blev. Jag tappade såklart den ena skon, men som tur var fanns ju hjälten Jonas bakom och fångade skon. Väl uppe var man lagomt svettig och längtade efter något kallt att dricka och en härlig dusch. De andra tre var snussugna och bara skulle ha snus när vi kom fram. När vi kom fram var kiosken stängd, så det blev ingen snus till de andra. Vi gick vidare i Lickershamn för att leta duschen, såg en restaurang så vi gick in där och köpte en varsin Coca-Cola. Sedan letade vi duschen, men hittade ingen. Så vi gick in i en liten fiskbutik och frågade. Vi fick veta att duschen inte var öppen för tillfället. Den lilla strandpromenaden blev ca 1 mil lång (kändes det som i alla fall), dessutom var den ju förgäves eftersom det inte fanns någon dusch. Det var bara att gå hem igen, dock hittade vi en stig som gick genom skogen. Vi undrade varför vi inte tog den från början.

Allt som allt var det en mysig semester. Det var härligt att få umgås med Jonas en hel vecka! Han är ju borta hela veckorna annars, det är jobbigt. På fredag kommer han hit, det ser jag fram emot. Då ska vi åka och köpa jordgubbar och åka iväg till någon mysig plats och äta dem. Små saker är värda så mycket. Jag behöver känna Jonas närhet, han gör att jag känner mig trygg. Hans kramar får mig att slappna av. Han är guld värd. Jag älskar dig darling!

Igår var mamma och pappa och hälsade på i Storån. Pappa hade varit där en gång innan, då var det vinter, men mamma hade aldrig varit där. Men nu vet de hur fint det är där! Cecilia bjöd på mat och fika och vi badade i Ljusnan. Det var en mysig dag. Hela helgen var skön överhuvudtaget. Det är som du säger, det är skönt bara att veta att man är på samma ställe. Även om man inte hela tiden är alldeleds bredvid varandra hela tiden, så vet man ändå att den andra finns i närheten.

Nu har jag börjat jobbat. Jag städar på ett dagis, ska även städa på Guldsmeden så småningom. I morgon ska jag och mamma åka till Ljusdal efter jag har jobbat, vi ska hämta en del saker jag glömde i Storån i helgen och så ska vi titta lite i affärer också.

Man kan undra hur det blir på fredag? Om det blir någon försäljning eller inte. Man kan ju hoppas, pengarna behövs ju.
Jag ska tvätta Jonas Firebird någon dag efter jobbet, den måste ju vara ren och fin. Kanske behöver den sig en omgång inuti också? Vi får väl se!

Nej, nu har jag i alla fall gjort en liten uppdatering. Kommer en till någongång sen med bilder. Får se när nästa kommer, jag sitter ju aldrig här nu nästan. Blir att man är utomhus istället. Men ska försöka så gott det går!

Ha det bra så länge!

/ Jossan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback