Välkommen till världen Carros och Lars söta lilla Ebba! :) Grattis till underverket!


En positiv grej är att jag har hittat min kamera! Snacka om att jag är dålig på att leta!

En negativ grej är att jag verkar ha tappat förmågan att läsa! Jag ser vad jag läser, men det går liksom inte in i huvudet. Det går in genom ena örat och ut genom det andra brukar man ju säga. I det här fallet går det in genom det ena ÖGAT och ut genom det andra...

Jag hatar när det är så här. Jag vet hur mycket jag har att göra, men ändå får jag inte in något. Antagligen är det för att jag hela tiden tänker: Jag kan inte det här, hur ska jag någonsin kunna lära mig allt det här?!

Så kan man inte tänka, då går det ju inte! Så nu ska jag läsa allt, se orden och skita i om jag inte fattar ett jota...


Ni vet att ibland om man har haft uppsatt hår, så att håret har legat på ett vis som det inte är vant att göra, så kan man få ont i hårbotten. Eller är det bara så för mig?

Vad tror ni, om man får den känslan på benen(att man får ont för att håret legat åt fel håll), då kanske det är dags att göra någonting åt dom? Kanske, med tanke på att när jag tog en närmare titt så var hårstråna ca 1 ½ cm långa! Snacka om vinterpäls. Skulle jag dansa kan man verkligen snacka om att svänga sina lurviga!

I morgon fyller ju darling år. Så då ska vi fixa en tårta och äta någon god mat. Men innan det är det skolan som gälller, så man kanske borde gå och lägga sig?

Btw, vad är det med bilar och mig?
I morse när jag skulle ta bilen och åka in till stan för att ta bussen till Sundsvall, startade inte Astran. Typiskt! Tur att man har en trött lillebror som hade sovit över lite, och fortfarande var hemma. Han fick kliva rakt upp ur sängen och gå ut till bilen direkt för att skjutsa sin kära syster. Jag vaknade i alla fall ordentligt när jag fick åka dunka dunka till stan! :p

Negativ början på inlägget... Hoppa över och börja under strecket?

Just nu känner jag noll inspiration för den nya kursen som börjar i morgon. Känns motigt att kliva upp tidigt och åka till skolan. Har blivit van att vara hemma mer nu ett tag, eftersom det var mycket självstudier nu innan tentan. Men i morgon drar det igång igen. Knappt har man hunnit andas ut innan det börjar om igen. Det är en annan kurs, känns nästan svårare. Handlar om kroppen, celler, organsystem osv. Där kan man inte gissa sig till något, babbla på en massa och kanske få med rätt svar, där finns det bara ett rätt svar. Då blir det genast svårare, eller blir det? Jag borde väl inte babbla om det här innan kursen ens har börjat.



Var hos Sundberg's till strax efter nio. Fick god smörgåstårta först, sen glass med massa gott. Både jag och Ellinore har ju fyllt år, så vi hade lite "dubbel-kalas" där. Jag fick en jättefin tulpanvas med tillhörande tulpaner. OCH ett superfint halsband! Det ska jag använda i morgon tror jag :)

Egentligen borde jag lägga mig nu, men känner inte riktigt för det. För om jag lägger mig går tiden så fort tills att jag måste kliva upp igen :p

På tisdag fyller älsklingen år. Ska slå in lite presenter till honom i morgon. Han vet iofs vad han ska få, men det är ändå roligare om man slår in det. Han får en present som han inte vet vad det är i också. På kvällen kommer mamma och pappa till lägenheten och äter tårta med oss. Mysigt! :)


Hemma! Det har jag varit ett tag nu, och det gick ju faktiskt rätt bra att köra. Utom när jag mötte en lastbil eller buss, då var det som att köra rakt in i en vägg av snö. Men det var bara att sänka farten och hålla andan tills jag såg igen. Vad nu hålla andan skulle göra för nytta i ett sånt läge?!

Har i alla fall pysslat på lite med mina naglar. Kom på att det skulle vara kul att göra något mönster med nagellack på dom.

Igår kväll målade jag dom svart, men det såg inte så upplyftande ut. Kände mig lite som en häxa just då...
Men så idag på väg hem satt jag och funderade och kom på att det skulle vara snyggt att måla några detaljer i rött. Sagt (tänkt) och gjort.

Jag duttade ut lite nagellack på ett papper, sen lånade jag en knappnål av mamma.  Jag doppade "knappen" i nagellacket och började måla. På vänster hand blev det: ett litet hjärta på tummen, en "blomma"(skulle det i alla fall bli...) på långfingret och tre prickar som går snett uppåt från yttre kanten på lillfingret. Det svåraste var när jag skulle måla på höger hand! Min vänstra hand är inte så duktig på finlir om man säger så. Men jag fick i alla fall till en båge av privker i vänstra kanten på tummen, tre prickar rakt över långfingernageln (där nageln börjar sticka ut från fingret) och ett litet hjärta på lillfingret.

Det syns inte så jättetydligt, inget man tänker på om man inte vet om det kanske. Men jag tyckte det blev skillnad jämfört med helt svart. Dessutom är det ju kul att prova lite olika.

Typiskt att jag inte har hittat min kamera än! Annars kunde det här ha varit ett bra läge att slänga in en bild...




Jag ser det snöar...

Burr vad kallt det ser ut att vara ute! Har inte vågat tittat på termometern men jag tyckte Jonas sa att det var -18, blåser och snöar gör det också.

Ska snart ta bilen och åka tillbaka till Hudik, sen blir det en sväng till familjen Sundberg. :)

Jonas ska ut och åka lastbil med en kompis idag. Ska åka till Borlänge, vilket innebär att dom måste åka genom den fruktade Emo-dalen. Ja, det heter så faktiskt. Först är det jättebrant nedförsbacke, sen blir det en "90 graders" kurva som följs av en jättebrant uppförsbacke. Inte kul med en 24 meters lång långtradare!

Hoppas det går bra! Vill gärna att han kommer hem helskinnad! <3

Nej, nu ska jag packa ihop lite grejor...

Då var det gjort. Första tentan är avklarad! Faktiskt kändes det som att det gick ganska bra...
Men vem vet, även jag har ju fel ibland :p.
Det enda jag kan göra nu är att vänta, i ca 3 veckor! Det är en lång väntan när man inte är helt säker...

Ja ja, gsg! Går det så går det.

I morgon är jag ledig, skönt! Eller egentligen är det genomgång av tentan, men jag stuntar i den eftersom det inte är obligatoriskt. Då tar jag hellre sovmorgon! :)

Nej, nu ska jag bara njuta av att inte behöva tänka på plugg. Fören på måndag...

Allvarligt, hur ska man veta hur mycket man ska kunna? Kan jag ens någonting?
Jag läser gamla tentafrågor, vissa kan jag men vissa har jag ingen aning om. Det är så himla många svåra ord så det finns inte! Det värsta är att alla ord låter likadant!

Ja ja, men något som är bra är att det inte krävs visst antal % rätt per del. Huvudsaken är att man får tillräckligt många poäng totalt. Jag har bra koll på etiken, så den plockar jag nog poäng på. Men övriga då?

Äh, det blir ju inte bättre av att jag sitter här och gnäller! Lika bra att bita i det sura äpplet och öppna böckerna igen...

Klockan 12.14 igår tittade jag mig i spegeln! Vilken syn! Jag såg rynkorna och det gråa håret växa fram...
Nej då, men vid den tiden för 20 år sen föddes jag.

20 år, känns precis som när jag var 19. Ingen skillnad alls faktiskt. Eller ja, det som är skillnaden är att jag inte är någon tonåring längre och att jag numera får gå på systemet. Vad nu det är för speciellt egentligen?

Födelsedagen var bra! :D
Mycket folk, goda tårtor och så. Massa bra presenter :) Inget att klaga på!

I morgon är sista dagen att plugga inför tentan. "Du kanske började lite sent?" fick jag nyss höra av min kära pojkvän. Ja, men det är ju så jag är. Sista sekunden plugg är liksom min grej.
Men vem vet, det kanske är det som ger mig mina första rynkor och gråa hår?


Usch, paniken börjar växa fram. Snart är det tenta, hua! Men men, det ska väl ordna sig. Bara det att jag egentligen har rätt mycket kvar att läsa...

Idag har jag varit runt Hudik med Carro. Var på Jysk o Dollar, sen blev det en tur till Ica Maxi. Jag skulle beställa tårtor till min 20 årsdag, som ju är på måndag, så då åkte vi dit idag. Hoppas att tårtorna är lika goda som dom såg ut att vara. Handlade även bakpotatis och lite tillbehör, så idag har jag bjudit mamma, mormor och Nicklas på mat. Pappa skulle på poker så han blev utan.

Fick den fina idén att åka till Sandviken och hälsa på. Kusinen + hennes barn är och hälsar på min faster, så då tänkte jag att jag kunde ta en tur dit över dagen. Min andra kusin har ju blivit pappa till ytterligare en pojke, så man kanske får se honom också då? :)

Jag ska ju plugga i helgen också, och det ska jag göra. Tåg är ju perfekt på så vis,där finns ju inte så mycket att göra så då kan man ju passa på att plugga. Det blir ju tre timmar sammanlagt, och mer än så skulle jag nog inte plugga om jag var hemma hela dagen heller. Jag åker ju "gratis" också eftersomjag har 30 dagars länskort.

På söndag blir det bakning för fulla muggar. Bullar, kladdkaka i muffinsformar med kolasås och gräddkola på och så chokladbollar. Mumsigt värre!

I morgon bär det iväg till Sundvall igen. Etik- och filosofiseminarium. Känns skönt att man inte behöver förbereda sig, bara komma som man är och vara med och diskutera liksom.

Senare i morgon blir det en sväng till Iggesund, ska simma lite. Får se hur många vi blir som åker...

Nej men hua, är klockan så mycket? Då kommer det vara en trött Jossan som ska upp halv sex i morgon bitti...

Varmt bad i en kokosnöt

Jag köpte ett badskum av Carro (hon säljer Oriflame), som jag har provat två gånger nu. Det luktar kokos, jättegott om ni frågar mig! Även att man blir mjuk som en bebisrumpa av den. Dubbelt upp alltså! :D Det var ett bra köp!

Nej, soffan nästa. Halv åtta hos mig först, senare blir det Andra Avenyn!